Özel Haber

Mordovya Cumhuriyeti Lideri Zdunov, Büyükelçi Samsar ile ikili işbirliğini görüştü

Rusya Federasyonuna bağlı Mordovya Cumhuriyeti Lideri Zdunov, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile ikili işbirliğini görüştü

Mordovya Cumhuriyeti Lideri Zdunov, Büyükelçi Samsar ile ikili işbirliğini görüştü
22-05-2023 07:20

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Mordovya Cumhuriyeti Lideri, Artyom Zdunov, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile ikili işbirliğini görüştü.

Rus medyasına göre, Büyükelçisi Samsar, RF Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da yapılan 14. Uluslararası Ekonomik Forumu "Rusya - İslam Dünyası: KazanForum" çerçevesinde Mordovya işletmelerinin ortak standını ziyaret etti.

Görüşmede, RF Mordovya Cumhuriyeti Lideri Zdunov, Büyükelçi'ye cumhuriyetin ihracat ve yatırım potansiyelini tanıttı. Görüşmede, Türkiye ile Mordovya arasında güçlü bir işbirliği kurulduğu ve geçen yıl dış ticaret cirosunun 5,5 milyon doları aştığı kaydedildi. Bölgenin başlıca ihracatçılar Plyterra CJSC ve Mordovvtorsyrie LLC olduğu da vurgulandı.

Mordovya Lideri Zdunov ve Büyükelçi Samsar, ticari ve ekonomik ilişkilerde gelecek vaat eden alanları ele aldı. Zdunov, "Hedeflenen toplantıların destekçisiyim...Heyetinizi güneşli bir cumhuriyet ve çok güzel olan Mordovya'yı ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.

Samsar da, “Dış ticaret işbirliğimizde Rusya önemli bir konuma sahip. Her yıl 7 milyondan fazla Rus turist Türkiye'yi ziyaret ediyor. Görüşme için teşekkür ederim, vakit bulup cumhuriyetinize gelmeye çalışacağım.” diye konuştu.

Taraflar, ikili iş misyonları yürütme konusunda da anlaştılar.

Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti Kazan (RF Tataristan Cumhuriyeti) Başkonsolosu İsmet Erikan da hazır bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER