Ekonomi

Moody’s’ten finans dışı şirketlere ilişkin değerlendirme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ortadoğu, Güney Afrika ve Türkiye’deki finans dışı şirketler için 2017 görünümünün negatif olduğunu açıkladı. - Anadolu Ajansı

Moody’s’ten finans dışı şirketlere ilişkin değerlendirme
15-12-2016 15:32

LONDRA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluÅŸu Moody’s, OrtadoÄŸu, Güney Afrika ve Türkiye’deki finans dışı ÅŸirketler için 2017 görünümünün negatif olduÄŸunu belirterek, yatırım yapılabilir notla deÄŸerlendirilen bazı Türk ÅŸirketlerinin ekonomik yavaÅŸlamaya direnç göstermesinin beklendiÄŸini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada düşük ekonomik büyüme, zayıf tüketici ve iş dünyası güveni ile kurdaki oynaklık nedeniyle Ortadoğulu, Türk ve Güney Afrikalı finans sektörü dışındaki şirketlerin 2017 görünümünün negatif olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Öte yandan Türkiye’deki gibi yatırım yapılabilir notla deÄŸerlendirilen bazı ÅŸirketler dirençli kalmaya devam edecek.” ifadesine yer verildi.

Körfez Arap Ãœlkeleri Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi (GCC) içerisinde yer alan ülkelerde, özellikle petrol ve doÄŸalgaz alanlarında faaliyet gösteren ÅŸirketlerin, düşük petrol fiyatlarından etkilendiÄŸi, bu durumun da ÅŸirketlerin büyüme görünümlerini sınırlandığı kaydedilen açıklamada Güney Afrika’nın 2017 yılında yüzde 1,1 büyümesinin beklendiÄŸi vurgulandı. Açıklamada ayrıca bu ülkedeki finans dışı ÅŸirketlerin önümüzdeki dönemde düşük büyüme ortamından, politik belirsizlikten, düşük yatırım seviyesinden ve zayıf tüketici güveninden olumsuz etkilenebileceÄŸi belirtildi.

Moody’s’in BaÅŸkan Yardımcısı ve analisti Rehan Akbar, “Türk, OrtadoÄŸulu ve Güney Afrikalı ÅŸirketler için 2017 yılına dair negatif görünüm, zayıf tüketici, yatırımcı güveni, devam eden kurdaki oynaklık ve çeÅŸitli jeopolitik risklerden kaynaklanıyor. Buna raÄŸmen, Türkiye’de yatırım yapılabilir notla deÄŸerlendirilen ÅŸirketler dahil olmak üzere bazı ÅŸirketler, pazardaki lider pozisyonları, güçlü bilançoları, saÄŸlıklı likiditeleri ve yönetilebilir döviz pozisyonları ile göreceli olarak ekonomik yavaÅŸlamaya direnç göstermeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gökhan Kurtaran

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER