Özel Haber

Moldova'dan TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop'a davet

Moldova Parlamentosu Başkanı Greçanıy, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Sökmensüer ile görüşerek TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop’u ülkesine davet ettiğini bildirdi

Moldova'dan TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop'a davet
21-01-2021 08:25

MOSKOVA - ÖZEL

Moldova Parlamentosu Başkanı Zinaida Greçanıy, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'u ülkesine davet etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Greçanıy, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Gürol Sökmensüer ile görüştüğünü kaydetti. Görüşmede çeşitli alanlarda ikili işbirliği konuları ele alındı.  Taraflar, iki ülke arasındaki dostluğu ve işbirliğinin daha da güçlendirilmesinden yana olduklarını vurguladı.

Greçanıy, sosyal medya sayfasında, "COVID-19 ile mücadelede ülkemize yardım ettiği için Türkiye'ye teşekkür ettim. Bunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Moldova'ya karşı dostane tavrını bir kez daha gösterdiğine inanıyorum” dedi.

Greçanıy, TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop'u Moldova Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret için davet ettiğini de Türk Büyükelçisi'ne iletti.

Bu arada Aralık ayında TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop, Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor'u kabul ederek görüşmeler yapmıştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER