Dünya

Moldova Cumhurbaşkanı istifa etmeyeceğini açıkladı

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, “Son günlerde yapılan tüm pislik, şantaj ve baskılara rağmen istifa etmeyeceğim." dedi.

Moldova Cumhurbaşkanı istifa etmeyeceğini açıkladı
10-06-2019 19:47
KiÅŸinev

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, kendisine yapılan tüm baskılara karşın görevinden istifa etmeyeceğini bildirdi.

Dodon, Moldova Parlamentosu'nda yaptığı açıklamada, ülkede koalisyon hükümetinin kurulmasından sonra yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demokrat Partinin iktidarı bırakmak istemediÄŸini belirten Dodon, “Rusya, ABD ve Avrupa BirliÄŸi (AB) dahil ortaklarımızın parlamento çoÄŸunluÄŸunu ve hükümeti tanımasına raÄŸmen Demokrat Parti iktidarı barışçıl bir ÅŸekilde bırakmak istemiyor.” ifadelerini kullandı.

Eski hükümetin, kendisini ortadan kaldırarak, istedikleri yasaları çıkarmayı amaçladıklarını belirten Dodon, istifa etmesi için baskılara maruz kaldığını öne sürdü.

"Ailemi alıp ülkeden gitmemi ümit ediyorlar"

Ailesinin yurt dışında bulunduÄŸuna dair iddiaları da yalanlayan Dodon, “Kendi isteÄŸimle istifa etmem için beni tutuklayacaklarına dair aileme haberler geliyor. Ailemi alıp ülkeden gitmemi ümit ediyorlar. Ancak buna izin vermeyeceÄŸim. Son günlerde yapılan tüm pislik, ÅŸantaj ve baskılara raÄŸmen istifa etmeyeceÄŸim.” dedi.

Moldova’da Rus yanlısı Sosyalist Parti ile Batı yanlısı saÄŸ blok "ACUM DA ÅŸi PAS"ın koalisyon hükümeti kurmasının hemen ardından siyasi kriz baÅŸ göstermiÅŸti.

Koalisyon hükümetinin parlamentoda yemin ederek göreve başlamasının ardından, Anayasa Mahkemesi hükümetin yasal olmadığını açıklamıştı.

Mahkeme, daha önce alınan erken seçim kararını uygulamaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı yetkisini mevcut Cumhurbaşkanı İgor Dodon'dan alarak bir önceki hükümetin Başbakanı Demokrat Partili Pavel Filip'e vermişti.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER