Yerel haber-Şirket Haber

“Mobil Dünya Kongresi 2021“ açılış töreni

Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ken Hu: "Pandemiyi kontrol altına aldıktan sonra, yaşam kalitesini artırmak...

“Mobil Dünya Kongresi 2021“ açılış töreni
23-02-2021 18:18

Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ken Hu, Kovid-19'un, ülkelere, kurumlara ve insanlara büyük etkisi olduğunu belirterek, teknolojinin salgınla mücadelede önemli rol oynadığını ifade etti.

Huawei açıklamasında görüşlerine yer verilen Ken Hu, Şangay'da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi 2021'in açılış töreninde yaptığı konuşmada, inovasyonun sadece bugün karşılaşılan zorlukları çözmekle değil, daha aydınlık bir yarınlarla da ilgili olduğunu belirterek, "Pandemiyi kontrol altına aldıktan sonra, yaşam kalitesini artırmak, kurumları daha akıllı hale getirmek ve daha kapsayıcı bir dünya yaratmak için hayata geçirebileceğimiz tüm yenilikleri etraflıca düşünmemiz gerekiyor.

Dijital teknolojiye ve dijital becerilere erişimdeki fırsat eşitsizliği, pandemiyle daha da arttı. İnovasyon gücüne sahip olanlarla olmayanlar arasındaki boşluğu kapatmaya ve dijital kapsayıcılığı artırmaya odaklamalıyız. Kovid-19'un yarattığı problemler, inovasyonla umuda dönüşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Huawei, 2025'e kadar büyük şirketlerin yüzde 97'sinin yapay zekayı kullanacağını öngörüyor"

Ken Hu, Huawei'nin 5G ağlarının ve 5G cihazlarının daha sürükleyici bir sanal deneyim oluşturmak için, ister orman ister uzay simülasyonunda artırılmış gerçeklik teknolojisiyle nasıl entegre olabileceğini gösteren Cyberverse uygulamasını katılımcılarla paylaştı. Bu uygulama, 5G üzerinden, santimetre düzeyinde hassas konumlandırma yetenekleri, üst düzey bilgi işlem gücü ve yüksek bant genişliği iletimi ile sanal ve fiziksel gerçeklikleri sorunsuz bir şekilde entegre edebiliyor.

Huawei Cyberverse'nin; eğitim, eğlence, turizm, ulaşım ve navigasyon teknolojileri de dahil olmak üzere birden fazla sektörde, birçok gelişim fırsatı yaratması bekleniyor.

Huawei, 2025'e kadar tüm büyük şirketlerin yüzde 97'sinin yapay zekayı kullanacağını öngörüyor. Çin'in tüm gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 55'inin dijital ekonomi tarafından sağlanacağı ve küresel operatör gelirlerinin yüzde 60'ının endüstri müşterilerinden elde edileceği de 2025 tahminleri arasında yer alıyor. Ken Hu, bu hedeflere ulaşmak için tüm endüstrilerin yeteneklerini geliştirmeye ve dijitalleşme ile değer yaratmaya odaklanması gerektiğini belirterek, Huawei'nin inovasyonda; teknoloji, ürün ve uygulama olarak üç alana odaklandığını vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER