Özel Haber

MNP kurucularından, Nur talebesi Ahmet İhsan Genç vefat etti

Milli Nizam Partisi kurucularından, Said Nursi’nin yakın talebelerinden, gazete dergi yazıları ve kitaplarıyla da bilinen Ahmed İhsan Genç vefat etti

MNP kurucularından, Nur talebesi Ahmet İhsan Genç vefat etti
20-02-2020 09:01

HABER MERKEZİ

1960'lardan itibaren, İttihat, Yeni İstiklâl, Bugün, Milli Gazete, Zafer ve İslami Hareket dergisi gibi çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazan Said Nursi’nin yakın talebelerinden ve Milli Nizam Partisi (MNP) kurucularından Ahmed İhsan Genç, 19 Şubat günü, akşam saatlerinde vefat etti.

Milli Nizam Partisi'nin kuruluşunda aktif ve belirleyici rol oynayan 1930, Gaziantep doğumlu Ahmet İhsan Genç, çocuk yaşlarda dedesinin medresesinde İslâmi ilimlerle tanışmış Kur’ân okumayı küçük yaşlarında öğrenerek, daha sonra da bu alandaki dersleri sürdürmüştür.

Dönemin bilinen gazete ve yayınevlerinde yazar, yönetici ve farklı alanlarda iş hayatını da sürdüren Ahmed İhsan Genç hocaefendi, 90 yıllık ömrünün son zamanlarına kadar, çevresinde toplanan gençlere yönelik İslami ilimler ve Risalei Nur derslerine devam ediyordu.

ESERLERİNDEN BAZILARI...

Ahmet İhsan Genç’in yayınlanmış eserlerinden bazıları şöyle: 

Şiir kitapları; Işık Dalgaları (1959), Şanlı Yurt Gazi Şehir

Düşünce eserleri; Kuş Sütü (2005). 

El kitapları; Şükürname, Duâ, Hamdiye, Nurlar, Bizde, İbadet, Azîm Allah ile Alışverişimiz, Sığınmak, Sevgi-Muhabbet...

23 Şubat1979'da Fatih Camii avlusunda şehid edilen merhum Metin Yüksel’in arkadaşlarından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un İstanbul İmam Hatip Lisesi dönem arkadaşı Muhammed Hilmi Genç’in de babası olan Ahmet İhsan hocanın cenazesi, bugün (20 Şubat Perşembe) İkindi Namazına müteakip Fatih Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Nur talebelerinin fotoğrafından bir kare ve kim kimdir?

1958’de Ankara’da hapis yatan Risale-i Nur talebeleri, misafirleri ve avukatları.

Üst sıra soldan: Cemaleddin Günel, Ahmet Kalgay Ural, Bayram Yüksel, Salih Özcan, Kıbrıslı Hizber Hikmet,   Mehmet Ziver (Zübeyir) Gündüzalp, Mehmet Özkan

Orta sıra: Tâhirî Mutlu, Av. Mustafa Egemen, Av. Bekir Berk,  Av. Vecihi Işık,  Süleyman Rüşdü Çakın

Alt sıra: Mustafa Cahid Türkmenoğlu, Mustafa Sungur, Bekir Samî hocaefendi, M. Said Özdemir, Mehmet Emin Birinci,  Ahmet İhsan Genç. 

*

Ailesi ve geride kalanlarına başsağlığı ve sabrı cemil niyazıyla..

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Emel 4 yıl önce
Nur talebesi siyaset yapmaz kardeşim
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER