Özel Haber

Mişustin: Moskova - Kazan hızlı otobanı ülke ekonomisine çok şey kazandıracak

Rusya Başbakanı Mişustin, Moskova-Kazan hızlı otobanının ülke ekonomisine çok şey kazandıracağını söyledi

Mişustin: Moskova - Kazan hızlı otobanı ülke ekonomisine çok şey kazandıracak
13-07-2020 06:11

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Moskova-Kazan hızlı otobanın ülke ekonomisine çok şeyler kazandıracağını belirtti.

Rusya Fedrasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'ne yaptığı ziyaret sırasında Mişustin, ülke vatandaşlarının yüzde 40'ının kullanabileceği ana Rus otoyolunun nasıl inşa edildiğini denetledi.

Rus yetkililer, “bu güzergah Avrupa ve Çin'i birbirine bağlayacak uluslararası ulaşım koridorunun Rusya ayağını oluşturacak. Moskova - Kazan hızlı otobanı, 2024 yılına kadar faaliyete geçecek” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Başbakanı, "Moskova'dan Kazan'a hızlı otoban projesinin gerçekleştirilmesi, koronavirüsün yayılmasının sonuçlarının üstesinden gelmek ve ekonominin önemli sektörlerini desteklemek için ulusal faaliyet planının önemli bir parçası olmakta" dedi.

Rusya Başbakanı sözlerine şöyle devam etti: "Proje, bölgelere hızlandırılmış kalkınma için bir ivme kazandırıyor ve bu bölgelerdeki yerli bölgesel üründeki toplam artış 2050 yılına kadar 500 milyar Ruble'nin üzerinde olacak. Ulaşım trafiği hızlanacak, büyük endüstriyel tesislere ulaşım daha kolay hale gelecek. Ayrıca, karayoluna bitişik bölgelerdeki altyapı güncellenecek. Tabii ki küçük ve orta ölçekli işletmeler de dahil olmak üzere iş dünyasına önemli bir kalkınma teşviği verilecek" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER