Spor

Mircea Lucescu: Sonuç için mutlu değilim ama oyun için mutluyum

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldıkları maça ilişkin, "Sonuç için mutlu değilim ama oyun için mutluyum." dedi.

Mircea Lucescu: Sonuç için mutlu değilim ama oyun için mutluyum
28-03-2018 02:58

PODGORÄ°CA (AA) - Maçın ardından Podgorica Åžehir Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Lucescu, mücadeleye iyi baÅŸladıklarını ve 2-0 öne geçtiklerini ifade ederek, KaradaÄŸ'ın özellikle duran toplarda kendilerine sorun yarattığını kaydetti.

Lucescu, ay-yıldızlı ekipteki birçok oyuncunun henüz çok genç olduÄŸunu belirterek, "Oyun organizasyonu açısından mutluyum. Çalışmalarımızda konuÅŸtuÄŸumuz konuları arkadaÅŸlarımız sahaya iyi yansıttı. Ä°lk yarı 40 dakika kadar oyunun tamamen hakimiydik. Benim açımdan bu olumlu." diye konuÅŸtu.

Serdar Aziz ve Gökhan Gönül'ün eksikliÄŸini hissettiklerini belirten Lucescu, "Ama diÄŸer arkadaÅŸlar için mutluyum. Bugün Ömer Bayram da oyuna girdi. YavaÅŸ yavaÅŸ diÄŸer isimler de milli takımdaki tecrübelerini artırıyor. Genel olarak oyuncu grubumuzu pek deÄŸiÅŸtirmeyi düÅŸünmüyoruz. Ama yine söylüyorum, eski arkadaÅŸlarımızı da hiçbir ÅŸekilde bırakmış deÄŸiliz. Onların saÄŸlık ve form durumları doÄŸrultusunda onları da alacağız." ifadelerini kullandı.

Lucescu, iyi bir ekibe karşı, güzel bir maç çıkardıklarını vurgulayarak "Rakip bizden daha tecrübeli, çünkü uzun zamandır beraber oynayan bir ekip. Biz ise daha yeni bir grubuz. Sonuç için mutlu deÄŸilim ama oyun için mutluyum." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Takımın hazırlık durumunu deÄŸerlendiren Lucescu, "Bizim bir oyun sistemimiz var artık. Ä°lk yarı bir hata yaptık ama onun dışında ilk 40 dakika ÅŸut görmedik kalemizde. Mevcut oyun sistemimizi geliÅŸtireceÄŸiz. Önemli olan oyunculara eksik olan güveni aşılamam." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Savunmanın ortasında tecrübesinden dolayı Mehmet Topal'ı tercih ettiÄŸini belirten Lucescu, "Sadece sonuç almak isteseydim, oyuncu deÄŸiÅŸtirmeden de oyunu bitirebilirdim." dedi.

Lucescu, KaradaÄŸ'ın 2-0 geriden gelmesi hakkındaki bir soruya ise "Bu takımın performansını gayet iyi biliyordum. Oyuncularımı da uyardım bu konuda. Oyunu sonuna kadar bırakmadıklarını söyledim ve dediÄŸim gibi de oldu. Ä°lk gol ilk yarının sonunda, ikinci gol de ikinci yarının sonunda geldi. Aynı zamanda ikinci yarıda en iyi ekiple oynadılar. Biz ise birçok genç oyuncumuzu oyuna soktuk." yanıtını verdi.

Okay YokuÅŸlu'nun sakatlık nedeniyle oyundan çıktığını söyleyen Lucescu, sakatlanmasının Okay'ın kendi hatası olduÄŸunu, bandaj yapması gerektiÄŸini ancak yapmadığını aktardı.

Lucescu, basın toplantısının sonunda 2018 Avrupa Åžampiyonası Finalleri'ne yükselen Türkiye 19 YaÅŸ Altı Milli Futbol Takımı'nı da tebrik etti.

Muhabir: Kayhan Gül

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER