Genel

“Mirasımız Yerel Tohumlar” yeniden Migros raflarında

"Hem ülkemize hem de dünyamıza karşı sorumluluklarımız doğrultusunda 'Burası Anadolu, Dünyanın En Büyük Çiftliği' adını verdiğimiz 'Anadolu Çiftliği' belgeselini hazırlıyoruz"

“Mirasımız Yerel Tohumlar” yeniden Migros raflarında
14-09-2020 14:06

Ülkenin gen kaynaklarını oluşturan bitki çeşitlerinin tanıtılması, üretimlerinin yaygınlaştırılması, koruma altına alınması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla "Mirasımız Yerel Tohum" projesi kapsamında, ata yadigarı tohumlardan elde edilen yeni mahsul ürünler Migros raflarında yeniden satışa sunulmaya hazırlanıyor.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar Kandıra’nın sivri biberinden Samsun’un köy salatalığına, Çorum’un 10 Dilim kavunundan Ankara Ayaş’ın beyaz bodur domatesine kadar 11 çeşit ürünün sofralara kazandırıldığı “Mirasımız Yerel Tohumlar” projesi, yeni sezonun mahsulleri ile devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun önderliğinde yürütülen projede, tohumların çoğaltılması, tanımlarının yapılması ve tescil işlemleri Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki kuruluşlardan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) , Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM) ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından yapılıyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER