Sağlık

Minik Osman'ı 30 dakikalık kalp masajı hayata döndürdü

Konya'da 28 haftalıkken 1 kilo 100 gram ağırlığında dünyaya gelen ve doğduğunda nefes alamadığı anlaşılan Osman bebeği, doktorların 30 dakikalık kalp masajı hayata döndürdü.

Minik Osman'ı 30 dakikalık kalp masajı hayata döndürdü
24-11-2019 16:08

KONYA (AA) - Ä°kinci çocukları Osman'ın doÄŸumunu bekleyen Ä°lknur ve Süleyman UÄŸur çiftine Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın DoÄŸum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bebeÄŸin kalp atışlarının düÅŸük olması nedeniyle annenin 28 haftalıkken acilen erken doÄŸuma alınması gerektiÄŸi bilgisi verildi.

Sezaryenle doÄŸum yapan anne, 1 kilo 100 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi ancak doktorlar, bebeÄŸin doÄŸduÄŸunda nefes alamadığını fark etti. Bunun üzerine minik Osman'a hayata dönmesi için 30 dakika boyunca kalp masajı yapıldı.

Yarım saatlik müdahalenin ardından hayata tutunan minik Osman, bir yaşında ailesinin neÅŸesi olmaya devam ediyor.

"Bize her şeye hazırlıklı olun dediler"

Anne Ä°lknur UÄŸur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, prematüre dünyaya gelen oÄŸlunun 3,5 ay kuvözde kaldığını dile getirerek, ÅŸunları belirtti:

"O sürede ne çektiÄŸimi bir ben bilirim bir de Allah bilir. Doktorlar, doÄŸduÄŸunda Osman'ın kalbinin atmadığını fark etmiÅŸ. Bu yüzden bize, 'Her ÅŸeye hazırlıklı olun' dediler ancak daha sonra doktorumuzdan Osman'a 30 dakika boyunca kalp masajı yaptıklarını öÄŸrendik. Osman'ın kalbi bu sayede tekrar atmaya baÅŸlamış. O an duyduÄŸumda ÅŸok oldum. Allah'a ÅŸükürler olsun Osman'ı kucağımıza alacağımız günleri de gördük. Åžu an çok ÅŸükür herhangi bir saÄŸlık sorunu yok. Doktorlara yaptığı müdahaleden dolayı çok teÅŸekkür ediyorum."

"Osman'a 30 dakika kalp masajı yaptık"

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın DoÄŸum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni DoÄŸan YoÄŸun Bakım Uzmanı Kadir Yümlü de Osman bebeÄŸin kritik bir süreç atlattığını belirtti.

Minik Osman'ın doÄŸduktan hemen sonra fıtık ameliyatı da geçirdiÄŸini aktaran Yümlü, ÅŸunları kaydetti:

"Minik Osman sezaryenle doÄŸdu ve doÄŸduÄŸunda kalbi atmıyordu. Çok yoÄŸun çabalarla 30 dakika boyunca Osman'a kalp masajı yaptık. Bu zamana kadar doÄŸduÄŸunda nefes alamayan birçok bebeÄŸimize kalp masajı yaparak müdahale ettik ama hiçbiri 30 dakikayı bulmamıştı. Böyle doÄŸan bebeklerde nörolojik açıdan çok sıkıntılı dönemler bekleriz ancak 3,5 ay hastanemizde yattığı süre zarfında herhangi bir sıkıntılı durumla karşılaÅŸmadık. Beyin kanaması vardı ama çok düÅŸük seviyedeydi bu da kendiliÄŸinden durdu ve daha sonra geriledi. Åžu anda Osman bebeÄŸin bir yaşına geldiÄŸini ve nörolojik açıdan da herhangi bir sıkıntı yaÅŸamadığını görüyoruz. Bu da bizi çok sevindirdi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER