Mersin’in Silifke ilçesinde, 2 inek, 30 oğlak satarak doğuştan damak ve dudak yarığı ameliyatı yaptırdıkları 3 yaşındaki çocuklarını başka bir rahatsızlıktan dolayı hastanede kaybeden aile, evlatlarının ölümünde ihmal olduğunu ileri sürdü. Yetkililer ise, ishale bağlı bir virüsün çocuğun kanında hızla yayıldığını ve bu nedenle öldüğünü bildirdi.
İlçeye bağlı Yeniçıktı Mahallesi’nde ikamet eden Yıldıray (43) ve Hürü Okur (39) çifti, 3 yaşında ölen çocukları Hüseyin Uğur’un hastanede yapılan iğne sonucunda fenalaşarak hayatını kaybettiğini iddia ettiler.
Baba Yıldıray, anne Hürü, çocukları Sevdagül (14) ve Esma Ayşe Okur (5) 3 yaşında ölen Hüseyin Uğur’un fotoğraflarını elinden düşürmüyorlar.
Çocukları Hüseyin Uğur’un dudak ve damak yarığı rahatsızlığıyla dünyaya geldiğini belirten Yıldıray Okur, “Doğduğunda bize doktor ‘oğlunuz damak ve dudak özürlüsü olarak dünyaya geldi. Ama üzülmeyin iyi bir plastik cerrahi uzmanı ile görüşürseniz oğlunuz düzelir’ dedi. Çocuğumuzu kucağımıza aldığımız gün itibari ile moralimiz bozuldu. Bu süreçte 6 aylıkken ve 1 yaşında çocuğumuzun sağlığına kavuşması için Çukurova Üniversitesi Adana Balcalı Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı’na iki defa ameliyat ettirdik. Biraz kendini toparlamıştı. 15 Haziran günü akşam üzeri çocuğumuz hastalandı. Yaşadığımız yer ile hastane arası 50 kilometre. Arabamız olmadığı için komşudan bizi Silifke Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürmesini rica ettik. Akşam 9 gibi hastaneye giriş yaptık. Doktora çocuğumuzun iki ameliyat geçirdiğini hatırlattım. Doktor çocuğumun ağzını açıp baktı. Hemşireden bir iğne yapılmasını istedi. Çocuğumuza bir iğne yapıldı. İki de şurup yazdı. Çocuğumuzu acil servisten alıp tekrar 50 kilometre mesafedeki evimize geldik. Ancak çocuğum iğneden sonra halsizleşti ve huysuzlaştı. Sabaha kadar çocuğumuz ağladı. Sabah tekrar Silifke Devlet Hastanesi’ne giderek çocuğumuzu bir uzman doktora gösterdik. Uzman doktor çocuğumuzun acilen Mersin’e sevk edilmesini istedi. Ambulansla çocuğumuzu Mersin Kadın ve Çocuk Hastanesi’ne götürdük. Mersin’deki doktor çocuğumun birkaç gün hastanede yatarak tedavi göreceğini söyledi. Ben de eşimi çocuğumun başında bırakarak tekrar Silifke’ye döndüm. Ancak aynı gün çocuğum gece vefat etti. Şimdi soruyorum. Benim çocuğum nasıl öldü, neden öldü? Biri bunu bana anlatsın. Silifke Devlet Hastanesi Başhekimine gidip sorumluların bulunmasını istedim. Çocuğumun ölmesinde kim sorumlu ise ortaya çıkmasını istiyorum” dedi.
Anne Hürü Okur ölen çocuklarının tedavisi için gerekli tüm girişimleri yaptıklarını belirterek, “Eğer çocuğumuza ilk götürdüğümüz Silifke Devlet Hastanesi’nde bakılsaydı ya da bir uzman doktor çağrılıp yatırılıp tedavi edilseydi, belki de yaşayacaktı. Doğduğu gün 2 ineğimizi 30 oğlağımızı satıp tedavisini yaptık. Gülüyordu, oynuyordu. Hiçbir şeyi yoktu. Sorumluların bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
Kardeşinin tüm bakımı ile ilgilenen abla Sevdagül Okur ise, “Kardeşime hep ben bakıyordum. Yürüyordu, gülüyordu. 3 yaşına kadar bütün bakımını annemle birlikte yapıyorduk. Kardeşimin ölmesi bizleri çok üzdü. Sorumluların bulunmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
Silifke Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Eren Okur ailesinin şikayetini değerlendirdiklerini, sorumluların bulunması yönünde çalışma başlattıklarını, çocuğun gastroenterit teşhisi ile tedavi edildiğini, ishale bağlı bir virüsün çocuğun kanında hızla yayıldığını ve bu nedenle öldüğünü söyledi.
(İHA)