Yerel haber-Şirket Haber

Minik Eller Scratch Cup 2021’de dünyanın sorunları için kodladı

"Son iki yıldır Habitat Derneği ile eğitimlerimizi Scratch ve CodyRoby eğitimleriyle bir adım ileriye taşıyarak bugüne kadar toplamda 29 bin çocuğa kodlama eğitimi verdik"

Minik Eller Scratch Cup 2021’de dünyanın sorunları için kodladı
11-03-2021 15:21

QNB Finansbank ve Habitat Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Scratch Cup 2021, 10 ekipten 23 çocuğun katılımıyla gerçekleşti.

QNB Finansbank'tan yapılan açıklamaya göre, QNB Finansbank’ın, çocuk ve genç odaklı "Minik Eller Büyük Hayaller" Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu çatısı altında, Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen Scratch Cup, bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi.

Salgın sürecinde eğitimlerin online ortama taşınmasıyla eğitimlerini online olarak tamamlayan çocuklar finalde de online olarak birbiriyle yarıştı. 10 takım ve 23 çocuğun katılımıyla 2 Mart Salı günü gerçekleştirilen finalde çocuklar, kodladıkları birbirinden yaratıcı oyunları jürinin değerlendirmesine sundu.

- "29 bin çocuğa kodlama eğitimi verdik"

Açıklamada finalde yaptığı konuşmaya yer verilen QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, "Hepimizin bildiği gibi Türkiye, dinamik ve genç bir nüfusa sahip.

Bu nedenle eğitim alanında yapılacak atılımların ve bu kaynağın doğru değerlendirilmesi çok büyük önem taşıyor. QNB Finansbank olarak çocukları geleceğe hazırlamak ve yeni dünya düzenine daha donanımla katılabilmeleri için 21. yüzyılın en önemli kriterlerinden biri olan kodlama konusunda 2015 yılından bu yana 'Minik Eller Büyük Hayaller' platformumuz çatısı altında 'Habitat Derneği' ile birlikte eğitim veriyoruz.

Son iki yıldır da Habitat Derneği ile eğitimlerimizi Scratch ve CodyRoby eğitimleriyle bir adım ileriye taşıyarak bugüne kadar toplamda 29 bin çocuğa kodlama eğitimi verdik." ifadelerini kullandı.

Yeni normalle birlikte eğitimlerini de online ortama taşıdıklarının altını çizen Güzeloğlu, "Artık Türkiye’deki tüm çocuklar online ortamda Scratch eğitimini ücretsiz alabiliyorlar. 10 aydır online olarak verdiğimiz eğitimlerde 3 binden fazla çocuğa ulaştık.

Ödül törenimizde bulunan çocuklarımız ve öğretmenleri, değerlendirmelerden sonra finale kalarak büyük bir başarı gösterdiler. Finale kalan çocukların şehir dağılımı beni çok gururlandırdı.

Kırklareli, Diyarbakır, Uşak, İstanbul, Mardin, Adana, Aydın ve Denizli. Bu çeşitlilik harika. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Bu projenin hayata geçmesinde çok büyük katkıları olan Habitat Derneği’ne de en içten teşekkürlerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER