Politika

Milli Savunma Bakanı Canikli'den 'bedelli askerlik' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Canikli, "Şu an itibarıyla gündemimizde bedelli askerlik konusu yok, bunu çok net bir şekilde söylememiz gerekiyor." dedi.

Milli Savunma Bakanı Canikli'den 'bedelli askerlik' açıklaması
15-12-2017 11:36

TBMM(AA) - Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesinin görüÅŸmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bedelli askerlikle ilgili bir soruyu yanıtlayan Canikli, ÅŸunları söyledi:

"Åžu an itibarıyla gündemimizde bedelli askerlik konusu yok, bunu çok net bir ÅŸekilde söylememiz gerekiyor. Ä°çinde bulunduÄŸumuz ortamda zaten böyle bir uygulama doÄŸru da olmaz çünkü çok ciddi bir mücadele yürütülüyor. 10 yıl sonrasıyla ilgili bir ÅŸey söyleyemem, beÅŸ yıl sonrasıyla ilgili bir ÅŸey söyleyemem ama ÅŸunu söylüyorum biraz daha açmak açısından; öngörülebilir bir zaman dilimi içerisinde yani ÅŸu an itibarıyla, içinde bulunduÄŸumuz an, dönem itibarıyla böyle bir çalışmamız, böyle bir düÅŸüncemiz yok."

15 Temmuz'da emir verilen erlerin durumu

Uzman erbaÅŸlara demirbaÅŸ tabanca satın alma hakkının verilmesiyle ilgili düzenlemenin son Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) muhtemelen yasalaÅŸacağını aktaran Canikli, uzman erbaÅŸlara bedelsiz tabanca tahsisi konusunda da çalışmaların sürdüÄŸünü kaydetti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe giriÅŸiminde bulunduÄŸu 15 Temmuz gecesi verilen talimat çerçevesinde o görevi yapan ya da yapmak durumunda olan askerlerle ilgili idari tahkikat sürecinin tamamlandığını ve yargıya intikal ettiÄŸini dile getiren Canikli, "Gerçekten, sonuç itibarıyla bir emirle karşı karşıya kaldığında, askerin yapacağı ÅŸey belli, ona direnmesi mümkün deÄŸil. O gece kendi iradesiyle, hareketleriyle, tavırlarıyla aktif olarak destek vermeyenlerin tamamına yakını zaten bırakıldı, tahliye edildi ama ateÅŸ açan, insanları yaralayan ya da öldüren ya da baÅŸka ÅŸekilde doÄŸrudan darbe teÅŸebbüsüne destek anlamına gelecek fiillerde, hareketlerde bulunanlarla ilgili olarak da doÄŸal olarak, onların bu fiillerinin karşılığı olarak bir müeyyide uygulanması kaçınılmaz." diye konuÅŸtu.

Muhabir: Alp Özden

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER