Genel

'Milli şair'in torunu 2021'in 'İstiklal Marşı Yılı' olmasını memnuniyetle karşıladı

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nı yazan "Milli Şair" Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon, 2021'in "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemenin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

'Milli şair'in torunu 2021'in 'İstiklal Marşı Yılı' olmasını memnuniyetle karşıladı
24-12-2020 19:18

Ä°STANBUL (AA) - TBMM Genel Kurulunda, Meclis BaÅŸkanı Mustafa Åžentop'un ilk imza sahibi olduÄŸu ve AK Parti, CHP, HDP, MHP ve Ä°YÄ° Parti'nin imzasının yer aldığı önergeyle 2021 yılının "Ä°stiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenleme kabul edildi. Bu kapsamda, Ä°stiklal Marşı'nın Kabul EdildiÄŸi Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Kanun'a geçici madde eklenmesini içeren düzenleme kanun teklifine eklendi.

Düzenlemeyle 2021 yılı boyunca bütün kamu kurum ve kuruluÅŸları tarafından Ä°stiklal Marşı'nın anlamını ve KurtuluÅŸ Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla halkın ve sivil toplum kuruluÅŸlarının katılımıyla Ä°stiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek.

"Milli Åžair" Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon, 2021'in "Ä°stiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemenin kabul edilmesine iliÅŸkin AA muhabirine deÄŸerlendirmede bulundu.

2021'in Ä°stiklal Marşı Yılı kabul edildiÄŸini büyük bir mutlulukla öÄŸrendiÄŸini dile getiren Argon, CumhrubaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın CumhurbaÅŸkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında 2018 yılında verdiÄŸi "2018 Yılı Vefa Ödülü"yla ödülüyle baÅŸlayan ve devletin Mehmet Akif Ersoy'a olan bağını güçlendiren sevgi ve ilgisine teÅŸekkür etti.

"Anma haftasında 'Gazi Meclisimizden mutlu bir haber geldi"

Ödül töreninde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın 20-27 Aralık tarihlerinin Mehmet Akif Ersoy Haftası ilan edilmesi ricasında bulunduklarını aktaran Argon, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"SaÄŸ olsunlar ilgi ve takdirleriyle bu yönetmelik de karara baÄŸlandı, çıktı ve hafta ilan edildi. SebilürreÅŸad ailesiyle birlikte uzun zamandır gayret ettiÄŸimiz mücadele meyvesini verdi. Tam da anma haftasında 'Gazi Meclis'imizden mutlu haber geldi. Bu sabah 2021 yılı Ä°stiklal Marşı Yılı ilan edildi. Tabii ki bu içime müthiÅŸ bir sevinç verdi, kalbim sevindi. Çünkü hakikaten Ä°stiklal Marşı'mızın 100'üncü yılı. Bir ÅŸeyler olması gerekiyordu. Takdir ettiler, saÄŸ olsunlar. Çok mutlu oldum. Hamdolsun. Devletimizin ve CumhurbaÅŸkanımızın ilgi ve sevgileriyle SebilürreÅŸad ailemizle bunu baÅŸardık. SebilürreÅŸad DerneÄŸi ve Akif dostlarına teÅŸekkür ediyorum. Dergimiz 6 senedir yeniden yayında ve yoluna devam ediyor."

Argon, "Mehmet Akif'in ailesi olarak başından beri ilgi ve takdirleriyle destek aldığımız CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'a, TBMM BaÅŸkanımız Mustafa Åžentop'un samimi gayretlerine, Meclisimizdeki tüm siyasi partilerin temsilcilerine ve genel baÅŸkanlarına, baÅŸta SebilürreÅŸad ailem olmak üzere Safahat ve dedemin hayat hikayesini filmleriyle etkinlikleriyle hizmet vermiÅŸ tüm resmi ve sivil kurumlarına, kalbimden en derin sevgi ve ÅŸükranlarımı arz ediyorum." dedi.

"İstiklal Marşımız, 'tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet' şiarının sesidir"

Ä°sitklal Marşı Yılı dolayısıyla gerçekleÅŸtirilecek etkinliklere, bilhassa Ankara'da düzenlenecek törenlere katılmak istediÄŸini dile getiren Argon, "Orada olmayı canı gönülden diliyorum. Çünkü dedemin ruhu bir nevi Ankara'da atıyor. Tacettin Dergahı'nda attığı gibi Millet Meclisinde de atıyor. Dedem namına bana verilen o güzel vefa ödülünü Gazi Meclisimizde yapılan köÅŸede sergilenmesi için vereceÄŸim. CumhurbaÅŸkanımızdan rica etmiÅŸtim. Büyük bir tevazuyla kabul etti. O vefa ödülünün yeri orasıdır. Orada sergilenecek, her gelen görecek." ifadelerini kullandı.

Selma Ersoy Argon, TBMM'nin, milli iradenin sözü, sesi ve demokrasinin adresi olduÄŸunu belirterek, "Ä°stiklal Marşı hepimizin birlik ve dirlik içinde buluÅŸtuÄŸunun resmidir, sesidir. Ä°stiklalin tek ÅŸemsiyesinin TBMM olduÄŸunun kabulü anlamındadır. Sevindiricidir, bizi bir arada tutan ruhtur. Ä°stiklal Marşımız milletimizin özüdür. 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet' ÅŸiarının ÅŸiiridir, sesidir. Allah bu millete bir daha Ä°stiklal Marşı yazdırtmasın." diye konuÅŸtu.

"Büyük bir vatanseverdi"

Mehmet Akif Ersoy'u "Büyük bir vatanseverdi." diye tanımlayan Argon, "Dedem, vatanı, milleti, bayrağı, ezanı, Allah ve Peygamber yolunda gitmesiyle büyük bir ahlak abidesidir. Samimi bir insandır. Kan bağı olmamın dışında bütün milletimizin dedesidir." dedi.

Ersoy'un ÅŸiirlerini topladığı "Safahat"ın sadece bir ÅŸiir kitabı deÄŸil, Ersoy'un hayatının belgeseli olduÄŸunu ifade eden Argon, ÅŸunları söyledi:

"Her zaman 'Ne gördüysem onu yazdım, hayalle yoktur benim iÅŸim.' demiÅŸ. Ä°leriyi gören, çağının ötesinde bir insandı. Safahat iyi okunduÄŸu ve anlaşıldığı zaman bize gerçekleri anlatır, çarpıcıdır. Ä°stiklal Marşı'nı, 'Artık o benim deÄŸildir, milletime aittir.' diyerek Safahat'a koymamıştır. Safahat'ın iyi okunmasını ve anlaşılmasını ve hatta okullarda ders kitabı olarak okutulmasını çok arzu ediyorum. Çünkü geçmiÅŸimiz de geleceÄŸimiz de Safahat'tadır. Allah gani gani rahmet eylesin hem dedeme hem de bütün ÅŸehitlerimize."

"Gönüllerde çok güzel bir iz bıraktı"

Argon, Ersoy'un gönüllere yerleÅŸtiÄŸini belirterek, "MüthiÅŸ bir iz bıraktı. Tüm Ä°slam aleminde tanındığı yabancı ülkelerde de çok tanınıyor. Kiev'e, Bakü'ye gittik. Zaten Azerbaycan'da çok tanınıyor, seviliyor. Nereye gittiysek orada tanıyorlar. Ä°nsan gurur duyuyor, tüyleri ürperiyor. Gönüllerde çok güzel bir iz bıraktı. Çünkü hiç bencilce davranmayan vatan sevdalısı bir insandı. Vatanı ve bayrağı için hep gönlünden verdi. Geldiler çok çalıştılar, bu güzel vatanı bize emanet ettiler ve gönüllerde yer alarak gittiler." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Mehmet Akif Ersoy Anma Haftası dolayısıyla herkese teÅŸekkür eden Argon, "Onlar anıldıkça yaÅŸayan insanlar. Andıkça her zaman kalbimizdeler. Her zaman fikirleriyle varlıklarıyla canlılar." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER