Spor

Milli pentatlet Buğra Ünal'dan tarihi olimpiyat kotası

Milli pentatlet Buğra Ünal, Türkiye modern pentatlon tarihinde erkeklerde ilk kez olimpiyatlara katılacak sporcu ünvanıyla tarihi başarı yakaladı.

Milli pentatlet Buğra Ünal'dan tarihi olimpiyat kotası
25-06-2024 12:12
Ankara

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Modern Pentatlon Birliği (UIPM), Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmeye hak kazanan 36 kadın ve 36 erkek sporcudan oluşan olimpik sıralama listesini açıkladı.

Buna göre Buğra Ünal, Türkiye'yi modern pentatlon dalında olimpiyatlarda temsil edecek ilk erkek sporcu ünvanı kazandı.

Milli pentatlet Buğra, 2023 yılında Kırgızistan'da yapılan UIPM Pentatlon Challenger'da altın madalya kazanarak elde ettiği 40 puan, Ankara'da düzenlenen UIPM 2024 Pentatlon Dünya Kupası Finali'nde kazandığı 33 puan ve Çin'deki UIPM 2024 Pentatlon Dünya Şampiyonası'nda kazandığı 23 puan ve toplamda 96 puanla olimpik sıralamada 33'üncü sıraya yerleşti ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota alarak tarihi bir başarı elde etti.

Türkiye, modern pentatlon tarihinde ayrıca bir ilke imza atarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 2 sporcu ile katılma başarısı gösterdi. UIPM’in yaptığı olimpik sıralamaya göre, milli sporcu İlke Özyüksel Mihrioğlu da Paris'te mücadele edecek.

Türkiye'yi modern pentatlonda ilk kez Rio 2016'da temsil eden, ardından Tokyo 2020’de Türkiye'ye olimpiyat beşinciliği kazandıran İlke Özyüksel Mihrioğlu, üçüncü kez olimpiyatlarda yarışacak.

İlke Özyüksel Mihrioğlu, performansıyla Paris'te madalya vadediyor

Modern pentatlon tarihinde Türkiye'yi ilk kez olimpiyatlarda temsil eden ve Tokyo'da olimpiyat beşincisi olan İlke Özyüksel Mihrioğlu, bu yıl Macaristan'daki UIPM 2024 Pentatlon Dünya Kupası'nda elde ettiği 46 puan, Ankara'da düzenlenen UIPM 2024 Pentatlon Dünya Kupası Finali'nde aldığı 70 puan ve Çin'deki UIPM 2024 Pentatlon Dünya Şampiyonası'nda kazandığı 60 puan ve toplamda 176 puanla olimpik sıralamada 4'üncü olarak Paris 2024'e katılma vizesi aldı.

İlke, Rio ve Tokyo'daki tecrübelerinin yanı sıra son dönemlerde gösterdiği performansla Paris 2024'te madalya almaya en yakın sporcular arasında gösteriliyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 36 kadın ve 36 erkek sporcunun olimpiyat şampiyonluğu mücadelesi vereceği modern pentatlon yarışları, 8-11 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Bakan Bak, milli pentatlet Buğra Ünal'ı tebrik etti

Bakan Bak, modern pentatlonda Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde eden ve erkeklerde Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek ilk milli pentatlet ünvanını kazanan Buğra Ünal için yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Modern pentatlon branşında gelen tarihi başarının sevincini yaşıyoruz. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde eden ve bu branşta erkeklerde Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek ilk sporcumuz olan Buğra Ünal'ı tebrik ediyorum. İlke Özyüksel Mihrioğlu'nun ardından ülkemiz, modern pentatlon tarihinde ilk kez Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 2 sporcu ile temsil edilecek. Bu başarı, genç pentatloncularımız için de ilham kaynağı olacak ve Türk modern pentatlon sporunun gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Elde edilen tarihi başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyor, Buğra Ünal'a ülkemizi temsil edeceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER