Politika

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Hepimizin hayali güçlü bir Türkiye, güçlü bir gelecek

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajda, "Hepimizin hayali güçlü bir Türkiye, güçlü bir gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Hepimizin hayali güçlü bir Türkiye, güçlü bir gelecek
23-11-2019 22:17

ANKARA (AA) - Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çocuklar, engin bir denizin ortasında yol alan gemiler bizim hayalimizde. ÖÄŸretmen, o geminin yelkenlerine öyle bir rüzgar olur ki geminin seyrini deÄŸiÅŸtirir, istikametini gösterir. Bir gemi bir milim de olsa bin mil de olsa ilerliyorsa hep o rüzgarın etkisiyledir." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, 24 Kasım ÖÄŸretmenler Günü dolayısıyla "Güçlü öÄŸretmen, güçlü gelecek" baÅŸlığıyla yayımladığı mesajda, "Hepimizin hayali güçlü bir Türkiye, güçlü bir gelecek." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ÖÄŸretmenlere seslenen Selçuk, geleceÄŸi tesis edebilmek için güçlü öÄŸretmenlere ihtiyaç olduÄŸunu vurguladı.

Selçuk, öÄŸretmenlerin kendilerinde saklı gücü artık fark etmeleri gerektiÄŸine dikkati çekerek, "Biliyorsunuz, 'çocuÄŸun hayatına dokunmak' tabiri sık kullanılır öÄŸretmenler için ama acaba bu kadar mı? Dokunmak mı yaptığımız yoksa daha fazlası mı? Çocuklar, engin bir denizin ortasında yol alan gemiler bizim hayalimizde. ÖÄŸretmen, o geminin yelkenlerine öyle bir rüzgar olur ki geminin seyrini deÄŸiÅŸtirir, istikametini gösterir. Bir gemi bir milim de olsa, bin mil de olsa ilerliyorsa hep o rüzgarın etkisiyledir." ifadelerini kullandı.

Güne baÅŸlamadan, derse girmeden, çocuÄŸun gözüne bakmadan aldıkları her derin nefesin, gemilere doÄŸru üfledikleri her rüzgarın, "güçlü öÄŸretmen, güçlü gelecek" ritmiyle olmasını dileyen Selçuk, mesajında ÅŸunları kaydetti:

"Bir ülkenin kalp atışı öÄŸretmenin aldığı o nefese baÄŸlı. Bir yere varacaksak eÄŸer bu, hep beraber, birlikte ve sizin gayretinizle olacak. Bir ÖÄŸretmenler Günü'nden diÄŸerine kadar geçecek süre 12 ay, 365 gün. Her gününü, her anını çocukların geleceÄŸi için deÄŸerlendirebilen kaç meslek var? ÖÄŸretmene bahÅŸedilmiÅŸ bu göreve hayranlığımla ÖÄŸretmenler Günümüzü kutluyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
5 yıl önce
üniversitede tez danışmanlık veren www.tezhane.com tez hazırlamada çığır açmış tezi satın alıyorsunuz.
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER