Genel

Mide ve bağırsakları dışarıda doğan bebek sağlığına kavuşturuldu

Samsun'da, karın duvarı bulunmadığı için mide ve bağırsakları dışarıda dünyaya gelen bebek, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

Mide ve bağırsakları dışarıda doğan bebek sağlığına kavuşturuldu
23-12-2019 17:38

SAMSUN (AA) - Emrullah-YeÅŸim Aydın çiftinin ilk çocukları olan Ä°kra bebeÄŸe, anne karnındayken gastroÅŸizis (bağırsaklar ve midenin dışarıda olması) teÅŸhisi konuldu.

SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi Samsun EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Kadın DoÄŸum ve Çocuk Hastalıkları bölümünde gözlem altına alınan anne, hamileliÄŸinin 34'üncü haftasında sezaryenle bebeÄŸini dünyaya getirdi.

Bu sırada bebeÄŸin karın duvarı olmadığı için dışarıda bulunan mide ve bağırsakları, sıcak havlu yardımıyla bir süre korumaya alındı.

Karın içi basıncının düzenlenmesinin ardından Ä°kra bebeÄŸin dışarıda olan organları, baÅŸarılı bir operasyonla içeri alınarak karın zarı dikildi.

Kızını kucağına alacağı günü bekliyor

YenidoÄŸan yoÄŸun bakım ünitesinde gözlem altında bulunan kızını kucağına almayı bekleyen YeÅŸim Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor bir dönem yaÅŸadıklarını belirterek, kendilerine destek olan herkese teÅŸekkür etti.

Kızının saÄŸlık durumu düzeldiÄŸi için mutlu olduÄŸunu dile getiren Aydın, "Benim de çocuÄŸumun ameliyatı da gayet baÅŸarılı geçti. Ä°yi olmasını bekliyoruz. Tek hayalim kızıma kavuÅŸmak, her anne gibi çocuÄŸumu kucağıma almak." ifadesini kullandı.

Baba Emrullah Aydın da bebeklerinin karın duvarı olmadığını öÄŸrendiklerinde büyük üzüntü yaÅŸadıklarını, bu zor dönemde doktorların büyük desteÄŸini gördüklerini anlattı.

Kızının saÄŸlığının iyiye gittiÄŸini ancak kritik bir süreç yaÅŸandığını dile getiren Aydın, umut ve sabırla beklediklerini söyledi.

BebeÄŸin hastanede tedavisi sürüyor

Hastanenin BaÅŸhekim Yardımcısı Bahadır YazıcıoÄŸlu, anne ve bebeÄŸinin eÅŸ zamanlı iki baÅŸarılı müdahaleyle saÄŸlıklarına kavuÅŸturulduÄŸunu anlattı.

Annenin taburcu edildiÄŸini, bebeÄŸin ise hastanedeki takibinin sürdüÄŸünü aktaran YazıcıoÄŸlu, ameliyatları gerçekleÅŸtiren çocuk cerrahisi uzmanları Op. Dr. AyÅŸe Bahadır Edirne ve Op. Dr. Serap Samut Bülbül'ü tebrik etti.

Opr. Dr. Edirne de bebeÄŸin 3-4 haftalık tedavi sürecinin ardından taburcu edilmesinin planlandığını aktararak, bu süreçte damar yoluyla beslenecek bebeÄŸin her ÅŸeyin yolunda gitmesi halinde anne sütü alabileceÄŸini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER