Teknoloji

Microsoft’un Linkedln’i satın almasına AB'den koşullu onay

AB Komisyonu, Microsoft’un Linkedln'i satın almasını koşullu olarak onayladı. - Anadolu Ajansı

Microsoft’un Linkedln’i satın almasına AB'den koşullu onay
07-12-2016 01:17

BRÃœKSEL

Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu, ABD’li teknoloji firması Microsoft’un iÅŸ iliÅŸkileri kurmayı saÄŸlayan Linkedln internet sitesini satın almasını koÅŸullu olarak onayladı.

AB Komisyonu, Microsoft’un 26,2 milyar dolarlık bir anlaÅŸmayla Linkedln’i satın almasına, bilgisayar üreticileri ve dağıtıcılarının söz konusu programı yüklemek konusunda özgür bırakılması ve benzer diÄŸer programların Office yazılım paketine yüklenebilmesi ÅŸartlarıyla izin verildiÄŸini açıkladı.

Satın almanın söz konusu koşullar altında rekabete engel olacak bir durum ortaya koymadığı ifade edilen açıklamada, benzer uygulamaların piyasada mevcut olduğu kaydedildi.

Öte yandan, her ikiside ABD firması olan Microsoft ve Linkedln, yapılan milyar dolarlık satın alma anlaşmasını haziran ayında açıklamıştı.

Teknoloji sektöründe özellikle yazılım ve bilişim alanlarında faaliyet gösteren Microsoft, dünyanın en değerli şirketleri arasında bulunuyor. Kullanıcıların iş ve kariyer ortamında paylaşımlarının bulunduğu Linkedln internet sitesinin ise yarım milyara yaklaşan sayıda kullanıcısı bulunuyor.

AB Komisyonu’nun, Avrupa piyasalarını etkileyecek ölçeklerdeki ÅŸirket satın almalarının ve ÅŸirket birleÅŸmelerinin rekabete aykırı bir durum oluÅŸturup oluÅŸturmadığını denetleme yetkisi bulunuyor.

Muhabir: Ata Ufuk Åžeker

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER