Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: MHP'nin terörizme bakışı nettir ve değişmesi imkansızdır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Terörist başının mektubuna destek ve onay verdiğimizi söylemek ayıplı ve ahlaksız bir iddiadır. MHP'nin terörizme bakışı nettir ve değişmesi imkansızdır." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: MHP'nin terörizme bakışı nettir ve değişmesi imkansızdır
26-06-2019 17:34

TBMM (AA) - MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuÅŸmada, 23 Haziran Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Seçimi sürecinde neye inanıyor, ülke ve millet için neyin hayırlı ve haysiyetli olduÄŸunu düÅŸünüyorlarsa, tavrını ve duruÅŸlarını buna göre belirlediklerini ifade etti.

Cumhur Ä°ttifakı’nın hedefleri doÄŸrultusunda gece gündüz, "of püf" demeden üzerlerine düÅŸeni yaptıklarını belirten Bahçeli, "Çok ÅŸükür müsterihiz. Hiç kimse samanlıkta iÄŸne aramasın. Hiç kimse çalı dibi yoklamasın, keçeyi suya atmasın, orasını burasını oynatmasın. Herkes dilinin ayarına dikkat etsin, aklına geleni iÅŸleyip her aÄŸacı taÅŸlamaya yeltenmesin. Bir kümeste yemlenip diÄŸer kümeste yumurtlayanlarla iÅŸimiz olmaz, olamaz. Tekkede derviÅŸ olup, dışarı çıkınca keÅŸiÅŸ rolüne soyunanlarla yolumuz çakışmaz, çakışmayacaktır. MHP Ä°stanbul’da; doÄŸrunun, dik duruÅŸun, tarihi mirasın, milli bekanın, milli dayanışmanın ve bin yıllık kardeÅŸliÄŸin safında saÄŸlam ÅŸekilde yerini almıştır." diye konuÅŸtu.

MHP'nin, Cumhur Ä°ttifakı’nın baÅŸarısı için ter döktüÄŸünü, emek verdiÄŸini, mücadelesini heyecanla icra ve ifa ettiÄŸini vurgulayan Bahçeli, ÅŸöyle devam etti:

"Ä°stanbul’a bir mitil attık, gelin görün ki, alayı birden toz toprak gibi havaya kalktı. Mitil Ä°stanbul’da dedik, post kavgasına tutuÅŸanlar, ucuz ve ucube pazarlıklara tutunanlar çılgına döndü, kayış kopardılar. Malum isim ve çevreler mitilimizi duyunca, militanlaÅŸtıkça militanlaÅŸtılar, seviyesizliÄŸin minyatürü, sevimsizliÄŸin mihmandarı, sevgisizliÄŸin mimarbaşı haline geldiler. Zavallılar nereden bilsin mitili, onların tutuÅŸmuÅŸ çoktan fitili. Biz mitil attık, onların beti benzi attı. Biz mitil attık, onlar mintan sandı, ÅŸaÅŸkınlıkları misliyle arttı."

"Ä°stanbul’a gelmediÄŸimizi uyduranlar, bir gece kalıp döndüÄŸümüzü söyleyenler, neredeydiniz diye soranlar, ortalıkta yoktunuz diye gerçekleri çarpıtanlar iyi görünümlü kötüler, güzel kisveli çirkinlerdir." ifadesini kullanan Bahçeli, "Ä°P'in başındaki ÅŸahsiyet diyor ki 'Ä°stanbul’a mitil atacağını söyleyenler bir baktık ki mitili Ä°mralı’ya atmışlar.' Bir bayan gazeteci de teröristbaşının 18 Haziran 2019’da kaleme aldığı malum mektuptan önceden haberim olduÄŸunu iddia edecek kadar gözünü ve gönlünü yalana, dolana, alçalmaya teslim etmiÅŸtir. Ä°P’in başındaki ÅŸahıs mitili Ä°mralı’ya attığımızı söylediÄŸine göre buna ÅŸahit olmuÅŸtur. Ya Ä°mralı’da nöbete girmiÅŸ ya Pensilvanya’dan sufle almış ya da aklını ve anılarını bedeli mukabilince efendilerine devretmiÅŸtir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Sözlerimizin sonuna kadar arkasındayız"

Bahçeli, MHP ile teröristler arasında en küçük baÄŸ kurmanın bile bühtandan da öte iblisin oyununa gelme, günahkarlığa kul köle olma anlamına geleceÄŸini belirterek, "Bizi hedef alarak, Ä°mralı canisinin mektubundan medet umduÄŸumuzu, bu mektubu aklamaya çalıştığımızı, bu mektuba zımnen göz yumduÄŸumuzu bırakınız iddia etmeyi, akıldan geçirmek, rüyada görmek, hayalini kurmak dahi alçaklıktır, arsızlıktır." dedi. Bahçeli, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bizim söylediÄŸimiz ÅŸudur: HDP, Kandil’in aparatı ve siyasi aracısıdır. Ha HDP ha Kandil, bunların aralarında fark yoktur. HDP’nin zillet ittifakının içinde olması, CHP’nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayına destek mesajları teröristbaşı tarafından kabul görmemiÅŸtir. Edirne’de yatan terörist DemirtaÅŸ, Ä°mralı’da cezasını çeken teröristbaşı ve Kandil’deki ihanet yuvası arasında yeÅŸeren ve yayılan çeliÅŸki ve çatlaklar bir bakıma PKK’nın çözülme sürecinde olduÄŸunun iÅŸareti olarak deÄŸerlendirilmelidir. Öcalan canisi bile HDP’ye tarafsızlık çaÄŸrısı yapıyorsa elbette bunu görmezden, duymazdan gelemezdik. PKK-HDP-Edirne ve Ä°mralı arasındaki güç mücadelelerinin içeriÄŸi esasen bizi baÄŸlamayacak, bizim meselemiz de olmayacaktır. Ancak konu Ä°stanbul’du. Hesaplar Ä°stanbul üzerine yapılmıştı. Ne ibret verici bir gerçektir ki teröristbaşının mektubuna ne CHP’den, ne Ä°P’ten en ufak bir tepki gelmemiÅŸ, bu tek yumurta ikizleri çıtını bile çıkaramamışlardır.

Biz bölücüler arasındaki derin siyasi çıkar ve üstünlük kavgasının Ä°stanbul’a yön veremeyeceÄŸine, etki yapamayacağına, dahası yapmaması gerektiÄŸine inanarak 21 Haziran 2019 tarihindeki yazılı basın açıklamamızı milletimizle paylaÅŸtık. Sözlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Bu açıklamamızı çarpıtarak teröristbaşının mektubuna destek ve onay verdiÄŸimizi söylemek ayıplı ve ahlaksız bir iddiadır. Terör ve bölücülüÄŸü kullanıp Ä°stanbul’un tarihi yürüyüÅŸünü engellemek isteyen mihrakların gerçek niyet ve emellerini stratejik bir akılla deÅŸifre etmeye çalıştık. Teröristbaşının mektubundan siyasi fayda uman namerttir, umdu diyen namerttir, mektuptan daha önce haberdar olduÄŸumuzu söyleyenler ise hezeyan ve hüsran bataklığında çırpınan satılık kalemlerdir. Ayrıca teröristbaşına milli ve yerli bir özellik atfetmek rezalettir, cinayettir, hıyanettir. Ä°mralı’nın yolunu gözleyenler bize ne anlatıyorlar? Açık veya örtülü PKK’ya övgüler düzüp hainleri daÄŸlarda, kırlarda, ovalarda çiçek böcek toplayan, hakları gasp edilmiÅŸ masumlar olarak tasvir ve takdim eden kokuÅŸmuÅŸlar bize ne söylemeye çalışıyorlar? Teröristbaşının mektubundan bilgimiz olduÄŸunu söyleyenler yanımızda mıydı? Kalemden mi tutuyorlar, kağıda mı bakıyorlardı? MHP terörizme bakışı nettir, deÄŸiÅŸmesi imkansızdır. Biz köksüz deÄŸiliz, biz inkarcı deÄŸiliz, biz çözümcü deÄŸiliz, biz iÅŸbirlikçi deÄŸiliz."

"Kuru gürültü, nafile çırpınış"

Ä°stanbul seçiminde HDP’yle yanak yanaÄŸa, PKK’yla kucak kucaÄŸa, FETÖ’yle arkalı önlü siyasi propaganda yapanlara hiç kimseden ses çıkmadığını dile getiren Bahçeli, "Ä°mralı’ya mitil attığımızı söyleyen, partimizi küçük ortak diye küçümseyen hanımefendi, acaba sen postu nereye serdin, kimlere yoldaÅŸ oldun?" diye sordu.

"HDP’yi Kürt siyasi hareketi diye tarif eden, partisine teröristbaşının hayranlarını dolduran, yanına aldığı eski arkadaÅŸlarımızı kandırıp iÅŸi bittikten sonra yarı yolda saÄŸa sola saçan vefasız, vasıfsız ve vakursuz bir ÅŸahsiyetin bize söz söylemesi yalnızca kuru gürültü, nafile çırpınıştır." diyen Bahçeli, CHP’nin uydusu haline dönüÅŸen Ä°P'in çatısı çürüyeli, omurgası çökeli epey zaman olduÄŸunu söyledi. Bahçeli, "Bizim üzerimizden prim toplama gayretkeÅŸliÄŸinde olanların akıbetleri duvara toslamak, hüsrana uÄŸramaktır. Yanlış hesap dün olduÄŸu gibi bugün de ters dönecektir." dedi.

"Beka" dediklerini, Türk milletinin yeminlerini, izzetinefsini, tarihi müktesebatını, milli ve manevi emanetlerini canları pahasına müdafaa ettiklerini, buna seve seve devam edeceklerini belirten Bahçeli, "Beka beka diyerek takaya binip Ä°mralı’ya gittiÄŸimizi söyleyenler MHP’nin iki cihan hasmıdır, hatıralarına ihanet eden, dava arkadaÅŸlarımıza kara çalan siyaset madrabazlarıdır." diye konuÅŸtu.

"Milli iradenin tercih ve seçimi belli oldu"

Bahçeli, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için yenileme seçiminde milli iradenin tercih ve seçiminin belli olduÄŸunu anımsattı.

Seçim sonucuna duydukları saygılarının tartışmasız olduÄŸunu belirten Bahçeli, sonucun ülkeye, millete ve Ä°stanbul'a hayırlı olmasını diledi.

Partisinin Ä°stanbul'da çalışan teÅŸkilatına, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve AK Parti'lilere ÅŸükran ve teÅŸekkürlerini sunan Bahçeli, ÅŸunları söyledi:

"Türk demokrasisi, güçlü vasfını bir kez daha göstermiÅŸtir. Sandık ÅŸaibeden arındırılmış, ahlak ve yasa dışı müdahalelerden, oy hırsızlarından korunmuÅŸ ve kurtarılmıştır. Tek adam iddiaları, demokrasimizin kötü gösterilme aymazlığı 23 Haziran'da emel ve iddia sahiplerini mahcup etmiÅŸ, hepsini çuvallatmıştır. 'Türkiye'de demokrasi yok' diyenler, hem 31 Mart seçiminden hem de 23 Haziran seçiminden ibret almalıdır.

Ancak bize göre Ä°stanbul ehline emanet edilmemiÅŸtir. Bunun sonuçlarını da ilerleyen dönem ve yıllarda görmemiz kuvvetle muhtemeldir. Seçilen Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı'nın ne yapıp yapmadığı kısa sürede belli olacaktır. Åžu hususun altını çizmek isterim ki Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı'nın bütün tasarruflarını yakinen takip edeceÄŸiz, gerekli notlarımızı alacağız."

23 Haziran'ın neticesi ne olursa olsun, Cumhur Ä°ttifakı'nın 31 Mart'a mührünü vurduÄŸunu, baÅŸarısını tescillediÄŸini ifade eden Bahçeli, "23 Haziran'da da gönüllerde olmasına raÄŸmen istismar ve yalan siyaseti maalesef ön plana çıkmıştır. 31 Mart'tan 23 Haziran'a geçen zaman dilimi içinde pek çok ÅŸey yaÅŸanmıştır. 6 Mayıs'tan 23 Haziran'a kadar da siyasi ortam gerildikçe gerilmiÅŸ, iftiralar, saldırgan tavırlar, tezvirata dayalı söylemler havalarda uçuÅŸmuÅŸtur. Sosyal medya infazları, rezil dedikodular, asılsız ve temelsiz haberler, gerçekçi olmayan maÄŸduriyet edebiyatı 23 Haziran'ı bir nebze de olsa gölgelemiÅŸtir." deÄŸerlendirmesini yaptı.

"Artık KılıçdaroÄŸlu'nun tepesinde keskin kılıç gibi sallanacak"

Devlet Bahçeli, usulsüzlüÄŸe ve yolsuzluÄŸa batmış bir seçimin hukuk kuralları ve emniyet tedbirleri çerçevesinde yenilenmesi zaruri olduÄŸu için 31 Mart'taki seçimin iptalini her fırsatta dile getirdiklerini söyledi.

CHP'nin, YSK'nin seçimin iptali kararını haksız ve kasıtlı ÅŸekilde tartışmaya açtığını, ağır hakaretler eÅŸliÄŸinde karaladığını savunan Bahçeli, "Åžu iÅŸe bakınız ki CHP Genel BaÅŸkanı'nın dünkü grup toplantısında '23 Haziran seçimi de iptal edilirse tepki göstermeyeceÄŸim' demesi arızalı bir ironi, ÅŸirazesinden çıkan ters manyel, şımarık bir ruh halinin dile gelmesidir." dedi.

Bahçeli, KılıçdaroÄŸlu'nun çoktan korku tünelinde bocalamaya, patinaj yapmaya, kaygı türbülansına girmeye baÅŸladığını ifade ederek, "Fakat korkunun ecele faydasının olmadığı pek çok kere görülmüÅŸtür. Artık bundan sonra Ekrem Ä°mamoÄŸlu, KılıçdaroÄŸlu’nun tepesinde keskin bir kılıç gibi sallanacak, kabuslar görmesine yol açacaktır. Elbette onların ne yapacağı, kimin hangi koltuk hesabıyla avunduÄŸu kendi meseleleridir. DileÄŸimiz Ä°stanbul'un iyi yönetilmesi, belediye hizmetlerinin bahanesiz ve eksiksiz sunulmasıdır." diye konuÅŸtu.

"Siyasi paçozluÄŸa müsaade olmayacak"

Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun seçimin hemen ardından yaptığı teÅŸekkür konuÅŸmasının dikkatle analiz edilmesi gerektiÄŸini söyleyen Bahçeli, ÅŸöyle devam etti:

"Bu konuÅŸma bir belediye baÅŸkanının yapacağı konuÅŸma deÄŸildir. Maksadını aÅŸan, hamaset tuzağına kapılan, siyasi hedeflerinin koordinatlarını ele veren Ä°stanbul Belediye BaÅŸkanı, gizli gündemi doÄŸrultusunda anlaşılan bir hazırlık içindedir. Sanal bir devlet baÅŸkanı edasıyla, yapay bir CumhurbaÅŸkanı üslubuyla ahkam kesen CHP'li Belediye BaÅŸkanı'nın asıl görev ve sorumluluk alanından ziyade her yere çekilecek bir tarz ve tonda konuÅŸma yapması bize göre tesadüfi görülemeyecektir.

Ä°stanbul gözbebeÄŸimizdir. PKK ve FETÖ'nün hükmü Ä°stanbul'a sökmeyecektir. DaÄŸda kovalanan teröristler Ä°stanbul ve diÄŸer büyükÅŸehir belediyelerine çöreklenemeyecek, buna devlet umuru, millet ÅŸuuru izin vermeyecektir. Bu itibarla herkes ayağını denk almalıdır. DurduÄŸu yeri tekrar gözden geçirmelidir.

Siyasi paçozluÄŸa, siyaset palyaçoluÄŸuna müsaade olmayacaktır. Yedi dakikada domuz eti tüketmekle övünenlerin bizim üzerimizden nefret yarışına girmeleri terbiyesizliktir. Ä°stanbul'a konvoyla giriÅŸimizi geriye sarıp Ä°zmir Marşını kullanarak alaya alanlar bilmelidir ki yedikleri haram lokmalar, kırdıkları cevizler günü geldiÄŸinde boÄŸazlarına duracaktır."

"Türkiye bir yol ayrımında"

MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, Türkiye'nin egemenlik haklarına karşı çoklu saldırı ve siyasi oyunların uzun zamandır sahnede olduÄŸuna iÅŸaret ederek, "ABD'nin S-400 hava savunma sistemi üzerinden ülkemizi tehdit etmesi, yaptırım kozunu kullanacağını hem dikte edip hem de kabaca dile getirmesi devlet olma vasfımıza hakaret ve hürmetsizliktir." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bir yol ayrımında olduÄŸunu vurgulayan Bahçeli,"Ya bu tehditlere boyun eÄŸeceÄŸiz, asırlara meydan okuyan devlet olma vakar ve ÅŸerefimizi kaybedeceÄŸiz ya da S-400'leri temmuz ayı içinde alıp belirlenen vatan topraklarına konuÅŸlandıracağız. Bunun baÅŸka bir seçeneÄŸi kalmamıştır." diye konuÅŸtu.

Hassasiyeti derinleÅŸip boyut deÄŸiÅŸtiren bu konunun "artık bir hava savunma sisteminden daha fazlasını ihtiva ettiÄŸini" dile getiren Devlet Bahçeli, "ABD, açıkça taviz istemekte hatta devletimizin çözülmesini dayatmaktadır. 'S-400 hava savunma sistemini alırsanız ÅŸöyle olur, böyle olur' tehditlerinin bizim nezdimizde geldiÄŸimiz bu aÅŸamada hiçbir geçerliliÄŸi ve ehemmiyeti yoktur." dedi.

ABD beÄŸense de beÄŸenmese de S-400'lerin alınmasının bir varoluÅŸ meselesine dönüÅŸtüÄŸünü söyleyen Bahçeli, ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin karar organları bellidir. Türk milletinin iradesi üstünde bir irade tanımamız söz konusu bile edilemeyecektir. S-400 gelecek, Türkiye'nin milli güvenliÄŸi için kullanılacaktır. ABD BaÅŸkanı Trump'ın kriz imali, yaptırım ikmali, dünya barışını zedeleme ilkellikleri vahim bir gidiÅŸatın ispatı ve ön habercisidir. Türkiye teslim olmamalıdır. Türkiye taviz vermemelidir. S-400 hava savunma sistemini almak sadece milli güvenliÄŸimiz için deÄŸil, milli devletimiz için de vazgeçilmez bir öneme sahiptir. ABD BaÅŸkanı iyice pervasızlaÅŸmış, freni boÅŸalmıştır. Ä°ran Devrim Muhafızları'nı terör örgütleri listesine almasının ardından ilanı yapılan yeni yaptırımların bölgesel tansiyonu arttıracağı, küresel gerginlikleri tırmandıracağı açıktır. ABD sorumsuzdur, kontrolsüzdür, duyarsızdır, saygısızdır."

"Ä°zmir'de denize dökülen dedelerinden ders almalı"

Bahçeli, DoÄŸu Akdeniz'de Türkiye'nin deniz egemenlik sahasına ve haklarına yönelik mütecaviz söz ve eylemlere her gün bir yenisinin eklendiÄŸinin altını çizerek, Yunanistan'ın "ateÅŸle oynadığını" söyledi.

Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras'ın, Türkiye'nin DoÄŸu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerinde ısrar etmesinin bedeli olacağını küstahça açıkladığını anımsatan Devlet Bahçeli, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Topal ördek Çipras, Akdeniz ve Ege'de savaÅŸ riski var diyerek, Türkiye'yi önleyeceklerini ifade etmiÅŸ, ilaveten Kıbrıs'ta garantörlüÄŸümüzün son bulması çaÄŸrısını yaparak zırvada zirveye çıkmıştır. Yunan hükümeti bilmelidir ki Akdeniz ve Ege'de önümüzü kesecek bir korsan henüz anasından doÄŸmamıştır. Çipras meydan okumayı bırakmalı, kendini tarihe vermelidir. Ä°zmir'de denize dökülen dedelerinden ders almalıdır. Almıyorsa denize gömülmeye, denize çakılmaya, denizde yutulmaya ÅŸimdiden hazır olmalıdır. Yunan munan bilmeyiz, gideceÄŸimiz yere kadar gideriz, yolumuza çıkan olursa ezeriz, hiçbir ÅŸart altında hedeflerimizden vazgeçmeyiz. Önümüzü kesenin ömrüne kast ederiz. Parmak sallayanların parmağını keser atarız. Türk milleti tehditle durdurulamaz, meÅŸru yürüyüÅŸü zorla engellenemez.

Hodri meydan, Çipras Akdeniz ve Ege'de karşımıza çıksın da nelerin olacağını, başına neyin geleceÄŸini görsün. Akdeniz'de görev yapan sondaj gemilerimiz faaliyetlerine cesaretle devam etmeli, hakkımız ne ise onun temini konusunda gereÄŸini kahramanca ve fedakarca yapmalıdır. YiÄŸit leventlerimiz unutulmadı, Barbaros Hayrettin PaÅŸa bizim gönlümüzde ölmedi, bilinsin ki haçlı donanmasını hala parmağıyla iÅŸaret etmekte, denizin dibine indirmek için tetikte beklemektedir."

Muhabir: Alp Özden


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER