Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bugün gereken duruşu göstermezsek yarın çok geç olacaktır

MHP Genel Başkanı Bahçeli Manisa'da açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye, başta Kerkük olmak üzere tarihi Türkmen kentlerine zorla el konulması girişimlerine ve Irak'ın kuzeyinde Kürdistan'a kapı aralanmasına müsaade etmeyecektir." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bugün gereken duruşu göstermezsek yarın çok geç olacaktır
04-10-2017 22:29

MANÄ°SA - (AA) - MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, "Irak ve Suriye'deki geliÅŸmelerle sabrımızı sınayıp, tepkimizi ölçmeye çalışanların bir sonraki durağı aziz vatanımız olacaktır. Åžayet bugün gereken duruÅŸu göstermezsek yarın çok geç olacaktır. Åžimdi Kerkük'teki zulme ses çıkarmazsak, yarın kendi topraklarımızda olacaklara mecbur bırakılırız. Bu yüzden Türkiye, varlığını tehlikeye atan böylesi bir duruma karşı meÅŸru müdahale hakkını her yönden kullanmalıdır." dedi.

Manisa BüyükÅŸehir Belediyesini ziyaret eden Bahçeli, daha sonra Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi açılış törenine katıldı.

Bahçeli, törende yaptığı konuÅŸmada, "istikbale açılan ufuk kapısı" olarak nitelediÄŸi Manisa'da bulunmaktan duyduÄŸu mutluluÄŸu ifade etti.

Manisa'ya büyük önem verdiklerini ifade eden Bahçeli, Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ile kentin çöp sorununun sona ereceÄŸini belirtti.

MHP'nin tüm kadrolarıyla ülkenin sorunları ile ilgilendiÄŸini kaydeden Bahçeli, "Bizler günübirlik siyasi hesap ve kazanımlar peÅŸinde deÄŸiliz. Bizim için vatandaÅŸlarımızın huzuru, refahı ve güvenliÄŸi her ÅŸeyden önde gelir. Çünkü milletimiz mutsuzsa biz geleceÄŸe ümitle bakamayız. Millete raÄŸmen siyaset yapılamayacağını bilir buna inanırız. Milletin duası, rızası ve desteÄŸi olmadan hiçbir siyasi hedef baÅŸarıya ulaÅŸamayacaktır." dedi.

Bahçeli, halden, dertten anlamayanların yüksek hedeflere varamayacağını, milletin sorunlarını kökten çözmek, "dik baÅŸ, tok karın ve mutlu yarın" amacına ulaÅŸmak için çalıştıklarını ifade etti.

Manisalı çiftçilerin sorunları

Manisalı çiftçilerin yaÅŸadığı sorunları da bildiklerini vurgulayan Bahçeli, Manisa'nın sanayi ÅŸehri olduÄŸu kadar, tarımda da ülkenin gurur kaynağı olduÄŸunu söyledi.

Manisa'yı ayrıcalıklı kılan alanlardan birinin de "üzüm üretimi" olduÄŸuna deÄŸinen Bahçeli, "Üzüm üreticisi kardeÅŸlerim üzgündür, hüzünlüdür, kaygılıdır. Maliyetler artmakta emekler boÅŸa gitmektedir. Çiftçi kardeÅŸlerim biliyorum durumunuz zor. Sesinizi duyuracak yer arıyorsunuz. Gözlerinize bakınca anlıyorum maÄŸdursunuz ve bir yandan yardım bekliyorsunuz. Sorun ve beklentilerinizi görecek size omuz verecek irade, tutunacak bir dal arıyorsunuz. Ä°ÅŸte Milliyetçi Hareket buradadır." dedi.

Üzüm çiftçisinin sorunlarının takipçisi olacaklarına iÅŸaret eden Bahçeli, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu sene kuru üzümün maliyeti ortalama 3 lira 75 kuruÅŸ seviyesindedir. Hatta bu rakamın 4 lira seviyesinde olduÄŸunu biliyoruz ancak üzüm taban fiyatı 4 lira olarak açıklanmıştır. Bu fiyat ne yazık ki üzüm üreticisi çiftçilerimizi hayal kırıklığına uÄŸratmıştır. Çiftçinin alınteri ve helaline göz dikmiÅŸ fırsatçılar böylesi bir dönemde kol gezmektedir. Belirlenen fiyat üzerinden üzüm alımının yapılması belki uzun vadede fiyatları arttırabilir ama bizim çiftçilerimizin bu kadar bekleyecek halleri yoktur, sabır taşı çatlamıştır. Çiftçilerimiz üzümünü TariÅŸ'in hesabına bırakarak ya da alternatif çözümler bularak satmak zorunda kalmaktadır. Borcu oldukça kabarık olan üzüm çiftçisinin beklentisi daha fazladır, bunda da haklıdır."

Çiftçinin beklentisini karşılayacak bir fiyat oranının acilen ortaya konulmasını isteyen Bahçeli, "Bize göre kuru üzümdeki taban alım fiyatı bugün için en az 5 lira olmalıdır. Üzüm alımı için tek bir merkezin kurulması da yanlış bir uygulamadır. Zaten sıkıntıda olan çitfçimizi daha fazla sıkıntıya sokmanın anlamı yoktur." ifadesini kullandı.

IKBY'nin düzenlediÄŸi gayrimeÅŸru referandum

KonuÅŸmasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediÄŸi gayrimeÅŸru referanduma da deÄŸinen Bahçeli, "Irak'ın kuzeyinde 25 Eylül'de PeÅŸmerge yönetimi tarafından yapılan sözde referandumun hepten yok hükmünde olduÄŸunu daha evvel ifade etmiÅŸtim. Ne Irak'ın kendi iç hukuku ne de uluslararası hukukla baÄŸdaÅŸmayan bu alçakça eyleme cüret edenler asırlık bölgesel bölünme projelerine hizmet etmektedir." dedi.

Bahçeli, yapılan tüm çaÄŸrılara kulak tıkayanların sadece Irak'ın deÄŸil, tüm bölgenin kaosa sürüklenmesine neden olacağını kaydederek, ÅŸöyle devam etti:

"Hukuksuz olan sözde 25 Eylül komplosunun, Irak anayasasına göre tartışmalı olarak deÄŸerlendirilen bölgeleri de kapsamış olması asıl niyetin ne olduÄŸunu açığa vurmuÅŸtur. Bölgede yaÅŸanan kaosu fırsata çevirerek kadim Türk yurtlarına çöreklenmek isteyen Barzani ateÅŸle oynamaktadır. Bu iÅŸin sonu kendisi için hayırlı olmayacak, kendi kazdığı kuyuya düÅŸecek, ısrarında devam ederse kahredici azabı tadacaktır. Bizim Irak'ta bulunan tüm topluluklara, tüm halklara saygımız vardır. Tavrımızın esası Irak'ı iç çatışmaya götürecek, bekamızı tehlikeye atacak, bölgesel fay hatlarının kırılmasına yol açacak geliÅŸmelere kapı aralayan sorumsuz piyonlaradır. Türkiye, baÅŸta Kerkük olmak üzere tarihi Türkmen kentlerine zorla el konulması giriÅŸimlerine ve Irak'ın kuzeyinde Kürdistan'a kapı aralanmasına müsaade etmeyecektir. Irak'ta hukuksuz ve mesnetsiz çabalara karşı duran Türkmen kardeÅŸlerimiz üzerinde baskı oluÅŸturanlar yanlıştadır, hıyanet içindedir."

Türkmenlerin yalnız bırakılmayacağını dile getiren Bahçeli, "oldu bittilere" bir soydaşın bile kurban verilemeyeceÄŸini ifade etti.

"Hedefteki ana ülke Türkiye"

Bölgede hesabı bulunan devletlerden gelen çeliÅŸkili açıklamalara aldanmayacaklarını söyleyen Bahçeli, "Görünürde hemen hepsi korsan referandumu tanımadıklarını, uygun bulmadıklarını ifade ediyorlar ama arka planda Barzani'nin sırtını sıvazlayıp, PKK/PYD'nin önünü açıp, diÄŸer terör örgütlerinin imkanlarını arttırmanın hesabını yapıyorlar. Bölgemizde son derece kirli ve alçakça bir oyun tezgahlanmaktadır." dedi.

CoÄŸrafyada etnik ve mezhep temelli ayrışma ve çatışmaların ÅŸiddetlenmesini isteyenlerin bulunduÄŸunu kaydeden Bahçeli, terör örgütleriyle aleni iÅŸbirliÄŸi yapanlara karşı uyanık olunması gerektiÄŸini dile getirdi.

Bahçeli, ÅŸöyle dedi:

"Asla unutulmamalıdır ki hedefteki ana ülke Türkiye'dir. Irak ve Suriye'deki geliÅŸmelerle sabrımızı sınayıp, tepkimizi ölçmeye çalışanların bir sonraki durağı aziz vatanımız olacaktır. Åžayet bugün gereken duruÅŸu göstermezsek yarın çok geç olacaktır. Åžimdi Kerkük'teki zulme ses çıkarmazsak, yarın kendi topraklarımızda olacaklara mecbur bırakılırız. Bu yüzden Türkiye, varlığını tehlikeye atan böylesi bir duruma karşı meÅŸru müdahale hakkını her yönden kullanmalıdır."

Türkiye ile oyun oynanmayacağını herkesin bilmesi gerektiÄŸini de dile getiren Bahçeli, "Varsın ÅŸer odakları karşımıza her türlü sorunları çıkarsın. Allah'ın izniyle Türk milletinin gücü bunların alayına yetecektir. Yeter ki bir olalım, birbirimize inanalım ve aynı ülkünün etrafında sımsıkı toplanalım." diye konuÅŸtu.

Manisa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Cengiz Ergün, açılışı yapılan tesisin temelini 8 Mart 2016'da attıklarını, tesisin kentin 40 yıllık çöp sorununu çözeceÄŸini ifade etti.

MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, açılışını gerçekleÅŸtirdiÄŸi tesis hakkında bilgi aldı.

110 milyon liraya mal olalan tesisin günlük kapasitesinin 650 ton olduÄŸu bildirildi.

Muhabir: Efsun Yılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER