Politika

MHP belediye başkanlarının bir yılını masaya yatıracak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, partisinin belediye başkanlarının bir yıllık performanslarını değerlendireceklerini bildirdi.

MHP belediye başkanlarının bir yılını masaya yatıracak
08-03-2020 15:49

ANKARA (AA) - MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Sadir Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27- 29 Mart'ta MHP'li belediye baÅŸkanlarının katılımıyla Antalya'da bir toplantı yapacaklarını söyledi.

MHP için belediyeciliÄŸin halka ve hakka hizmetin doÄŸrudan aracı olduÄŸunu belirten Durmaz, toplantı ile partisinin belediye baÅŸkanları arasındaki kaynaÅŸma, dayanışma ve iÅŸ birliÄŸinin arttırılmasının hedeflendiÄŸini vurguladı.

Durmaz, toplantının hem açılışında hem de kapanışında MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin belediye baÅŸkanlarına hitap edeceÄŸini belirterek, bilgi eksikliklerini gidermek, farklı bakış açılarıyla konuların deÄŸerlendirilmesine katkı saÄŸlamak amacıyla sunumlar yapılacağını kaydetti.

"Bir yıllık gerçekleÅŸmeleri izleyeceÄŸiz. Yani baÅŸkan seçilmeden önce, seçim arifesinde seçim taahhütleri arasında neler vardı, bir yıl içinde neler yaptılar, bir yıllık süre içerisinde belediye baÅŸkanları bütçe disiplini saÄŸlayabildiler mi, personel konusunda ne gibi çalışmalar yaptılar, borçlar konusunda bir rahatlama saÄŸlayabildiler mi? Onları deÄŸerlendireceÄŸiz." ifadelerini kullanan Durmaz, bu amaçla belediye baÅŸkanlarından özet mahiyetinde bir yıllık faaliyet raporlarını getirmelerini istediklerini anlattı.

Durmaz, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Israrla bir ÅŸeyi söyleriz, biz belediye baÅŸkanlarımıza, bir gün akÅŸam saatlerinde ÅŸehrin tabelasını da görmedik, bir ÅŸehre girdik. GördüÄŸümüz objeler, gördüÄŸümüz yapılar, silüetler bize bu ÅŸehri olsa olsa bir MHP'li belediye baÅŸkanı yönetiyor dedirtebilir misiniz? Her koÅŸulda, her fırsatta belediye baÅŸkanlarımıza o ÅŸehrin emin kiÅŸisi olduklarını söyleriz. Ona göre davranmaları gerektiÄŸini, ona göre çalışmaları gerektiÄŸini söyleriz."

"Bir nevi karne söz konusu olacak"

Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli'yi, "özgün ve Türkiye'ye mal olacak çalışmalar yapan" partili belediyelerin faaliyetleri hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Durmaz, ÅŸöyle devam etti:

"Kendisinin talimatlarını alıp belediyelerimize aktarımını saÄŸlarız. O yönüyle Genel BaÅŸkan'ımızın belediyelerimizin yapmış olduÄŸu, yöre insanının hayatını rahatlatacak her türlü projenin sonuna kadar arkasında, destekçisi olduÄŸunu da biliyoruz. Toplantıda bir nevi karne de söz konusu olacak. DeÄŸerlendirme yapacağız, istiÅŸare edeceÄŸiz. Ä°yi ve güzel uygulamaların diÄŸer baÅŸkanlara aktarımı konusunda da bir gayretimiz olacak."

Durmaz, belediye baÅŸkanları ile toplantında güncel konuların da masaya yatırılacağını, sunum yapılacak "imar mevzuatı" baÅŸlığının da bunlardan biri olduÄŸunu söyledi.

Toplantıda ayrıca BüyükÅŸehir Belediye Kanunu ile ilgili de bir sunum gerçekleÅŸtireceklerini dile getiren Durmaz, "O süreçten önce Meclisin gündemine gelir, yasalaşırsa zaten yasalaÅŸmış ÅŸekliyle deÄŸerlendirmeye tabi tutacağız. Aksi taktirde muhtemel gelebilecek deÄŸiÅŸiklikleri öngören bir çalışmayı yapacağız. Orada belediye baÅŸkanlarımızın da katkısını da böylece almış olacağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Buket Güven

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER