Yerel haber-Şirket Haber

Metro Türkiye'nin eğitmenler için coğrafi işaretli ürünler eğitimi devam ediyor

22 Şubat haftasında çevrim içi olarak başlayan ve üç gün süren "Coğrafi İşaretli Ürünler" eğitimlerin yeni serisi mart ayında yapılacak

Metro Türkiye'nin eğitmenler için coğrafi işaretli ürünler eğitimi devam ediyor
01-03-2021 17:02

Metro Türkiye, 2012’den bu yana sürdürdüğü "Coğrafi İşaretli Ürünler", projesi kapsamında, coğrafi işaretli ürünler eğitimine mart ayında da devam edecek.

Metro Türkiye açıklamasına göre, 30 yıldır Türk mutfağına sahip çıkmak, Türk mutfak kültürünün gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak ve Türk şeflerinin gelişimine katkıda bulunarak dünyada hak ettiği yere gelmelerini sağlamak amacıyla çalışan Şirket, yeni yılda da bu alandaki çalışmalarına devam ediyor.

Metro Türkiye, 2012’den bu yana sürdürdüğü "Coğrafi İşaretli Ürünler" projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığıyla (MEB) iş birliği yaparak 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarıyla mesleki ve teknik okullarda, yiyecek-içecek hizmetleri ve gıda teknoloji alanlarında ders alan 65 bin öğrencinin müfredatına coğrafi işaretli ürünlerin dahil edilmesini sağlamıştı.

Geçen yıl 60 eğitmene Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu 'Gastronometro'da iki günlük teorik ve uygulamalı coğrafi işaretli ürünler eğitimi veren Metro Türkiye, 2021 eğitim döneminde ise bu kez Türkiye genelinden Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünden 2 bin 300 eğitmene ders veriyor.

- Eğitimlerde uzman isimler yer alıyor

Açıklamaya göre, 22 Şubat haftası çevrim içi olarak başlayan ve üç gün süren eğitimlerde şu ana kadar Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı Özden İlhan, "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları ve Coğrafi İşaretler Kavramı" konulu bir ders verdi.

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ise "Ülkemizde ve Dünyada Coğrafi İşaretlerdeki Gelişmeler" konusunda eğitmenleri bilgilendirdi. Bu derslerin ardından Metro Türkiye Sebze Meyve Kategori Müdürü Birol Uluşan, Metro Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünler alanında yaptığı çalışmaları aktarırken Gastronometro Yönetici Eğitmen Şefi Vedat Demir ise coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi alanında nasıl kullanıldığını örneklerle katılımcılarla paylaştı.

Mart ayında ise 5 gün boyunca verilecek yeni derslerle birlikte eğitime Türkiye genelinde 2 bin 300 yiyecek içecek hizmetleri bölüm eğitmeni katılacak. Böylelikle öğretmenlerin ders verdiği öğrenciler de dikkate alındığında Metro Türkiye bu eğitimlerle yaklaşık 45 bin öğrenciye ulaşmış olacak.

Şirket söz konusu eğitimlerle coğrafi işaretli ürünler alanında farkındalığı artırmayı ve geleceğin şeflerini şimdiden yetiştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER