Genel

Mesut Barzani: ABD, Irak'ı terk ederse 6 ay sonra DEAŞ geri gelir

Eski IKBY Başkanı ve KDP lideri Barzani, ABD güçlerinin Irak'tan çıkarılmasına karşı olduklarını ve koalisyon güçlerinin ayrılması durumunda 6 ay sonra DEAŞ'ın daha güçlü şekilde ülkeye döneceğini söyledi.

Mesut Barzani: ABD, Irak'ı terk ederse 6 ay sonra DEAŞ geri gelir
21-02-2020 18:38

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, ABD ve koalisyon güçlerinin Irak'tan çıkarılması konusuna iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Barzani, "2011'de de ABD güçlerinin Irak'tan çıkmasına karşıydım. EÄŸer ABD güçleri olsaydı DEAÅž Irak ordusunu yenemez ve IKBY'yi tehdit etmezdi. ABD ve koalisyon güçleri ülkeyi terk ederse DEAÅž, 6 ay sonra daha güçlü ÅŸekilde ülkeye geri gelir. ABD askerlerinin halihazırda ülkede kalması önemlidir." diye konuÅŸtu.

ABD'nin Ekim 2017'de IKBY'de yapılan referanduma karşı olmadığını savunan Barzani, Washington'un daha sonra BaÄŸdat yönetiminin yanında yer alarak kendilerini hayal kırıklığına uÄŸrattığını ifade etti.

KDP lideri ayrıca Kerkük kentinin HaÅŸdi Åžabi'nin askeri iÅŸgali altında olduÄŸunu ve Kürtlerin dışlandığını ileri sürerek, "bu durumu sonsuza kadar kabul etmeyeceklerini" söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER