Genel

MESS'in teknoloji üssü MEXT'e Vodafone'dan 5G bağlantısı

"Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası liderliğinde kurulan ve Türkiye'de Sanayi 4.0'ın gelişmesine büyük katkı sağlayacak...

MESS'in teknoloji üssü MEXT'e Vodafone'dan 5G bağlantısı
21-12-2020 14:16

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Sanayi 4.0'ın Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunacak ve sanayi şirketlerinin dijital dönüşümünü sağlayacak bütün hizmetleri tek çatı altında sunacağı MEXT teknoloji merkezinde Vodafone teknolojisini tercih etti.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Vodafone, dört yıllık yoğun ve kapsamlı bir çalışma sonucunda hayata geçirilen ve Türkiye'nin 5G teknolojisiyle entegre ilk dijital fabrikasını da bünyesinde bulunduran MEXT'in kurduğu test şebekesi ile 5G sağlayıcısı oldu.

MEXT, sanayi şirketlerinde verimi yükselterek milli gelir ve istihdamın artmasına katkı sağlayacak.

İstanbul Ataşehir'de 10 bin metrekare üzerinde kurulan MEXT, dünyada ve Türkiye'de 20'den fazla ilk uygulama ve teknolojiyi içeriyor, 100'den fazla üretim senaryosu sunuyor. Merkezdeki dijital fabrikada gerçek üretim de yapılıyor.

Dijital fabrika, gerçek üretim tesislerinde kullanılan kontrol sistemiyle entegre edilmiş, dünyadaki ilk sanal demir-çelik tesisine de sahip.

Vodafone Business'ın MEXT bünyesinde kurduğu 5G test şebekesi, düşük gecikme süresi ve yüksek hız avantajıyla öne çıkıyor. Şebekeyle yakın gelecekte bina içindeki kamera, robot kol ve otomatik yönlendirmeli araçların 5G aracılığıyla yönetilmesi ve görüntü aktarımı yapılması mümkün olacak.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER