Gündem

'Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi' etkinlikleri düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye genelinde, "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi.

'Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi' etkinlikleri düzenlendi
01-01-2018 02:32

ANKARA

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi tarafından "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Kepez ilçesindeki Turgut Özal Spor Salonu'ndaki etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dünya Kur'an-ı Kerim'i okuma birincisi Ali Tel ve Beştepe Millet Camisi İmam Hatibi Mehmet Bilir, Kur'an-ı Kerim okudu.

Kudüs'ü anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Grup Arifan ezgiler seslendirdi, Şehit Volkan Canöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı da konser verdi.

Fethin, insanın, toplumun ve doğanın sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşması olduğunu bildiren AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici, şunları kaydetti:

"Fetih işgal değildir. Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi değildir. Bir bölgenin halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir. İnsanların inanç ve düşüncülerini zorla değiştirme değildir. Enerji kaynaklarını, yer altı yer üstü zenginliklerin ele geçirmek için savaşanlar, insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz. Mekke'nin ve Kudüs'ün fethi, 2 büyük fetihtir. Günümüz Müslümanların bu büyük fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah'tan olduğuna inanırlar."

Samsun

AGD Samsun şubesince, Hasan Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türkiye birincisi hafız Mustafa Altıkat'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mehteran gösterisinin ardından Siyer-i Nebi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

AGD Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durnaoğlu, yaptığı konuşmada, 81 ilde 600 farklı noktada AGD tarafından etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Mekke'nin fethinin "fetihlerin en büyüğü" olduğunu belirten Durnaoğlu, "Mekke'nin fethi bizim için çok önemli. Bundan sonra da Allah'ın izniyle fethi kutlayacağız. Mekke bizim için şehirlerin anası, kutsal mekan. Müslümanların miracı, kıblesi, namazgahı. Bu yüzden Mekke'nin fethine çok önem veriyoruz. Peygamber Efendimizin Mekke'nin fethine ne kadar önem verdiğini burada gençlerimize anlatmak istiyoruz." diye konuştu.

Batman

AGD Batman Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1387'nci yıl dönümü dolayısıyla Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Suriye'deki Şam Emevi Camisi'nin İmamı Münir Abdulcevat'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AGD Batman Şubesi Başkanı Lokman Özkan, yaptığı konuşmada, Mekke'nin fethi kadar Kudüs'ün de fethinin önemine dikkati çekti.

Özkan, "Bugün Mekke'nin fethi ve Kudüs gecesini ihya ederken birileri de toplumun ifsadı için her türlü çalışma ve gayret içindedirler." diye konuştu.

Kudüs'ün tüm Müslümanların namusu olduğuna dikkati çeken Özkan, şunları kaydetti:

"Kudüs, peygamberlerin, sahabelerin, Allah dostlarının emanetidir bize. Kudüs, bizim namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur, izzetimizdir. Biz Kudüs için sadece elimizi değil, tüm gövdemizi feda etmeye hazırız. Biz Mekke'nin fethini, İstanbul'un, Diyarbakır'ın ve Kudüs'ün fethini de elbette ki konuşacağız çünkü Mekke'nin fethini Kudüs'ün fethinden, İstanbul'un fethini Diyarbakır'ın fethinden ayıramayız."

Kayseri

AGD Kayseri Şubesi tarafından Kadir Has Spor Merkezi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahiler, şiirler ve dualar okunup Kudüs'ü anlatan sinevizyon gösterisi izletilen etkinlikte, Siyer'i Nebi yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

AGD Kayseri Şubesi Başkanı Vacit Kip, yaptığı konuşmada, Kabe'nin yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesi ve Mekke'nin şehirlerin anası olduğunu vurgulayarak şehrin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inandıklarını belirtti.

Mescid-i Aksa'nın ilk kıbleleri, Kudüs'ün de Mekke'den sonra yeryüzündeki en eski şehir olduğuna dikkat çeken Kip, şunları söyledi:

"Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır. Peygamberler şehridir. İstanbul’u, Diyarbakır’ı, Kudüs’ü, Mekke’yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur. Bugün Kudüs işgal altındadır. 100 yıllık bir işgal var ve bu işgalin devam ediyor oluşu canımızı yakıyor. Filistin’in işgal altında oluşu, Suriye’deki iç savaşın bitmemiş oluşu, Yemen, Arakan ve diğer İslam coğrafyasındaki gelişmeler canımızı yakıyor. Bütün bu işgallerin, çatışma ortamının, sebebi en başta İslam coğrafyasının parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırıyor. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır."

Mekke'nin fethi kutlamasında "Kudüs kareografisi"

AGD Konya Şubesince, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ndeki program, mehter takımı gösterisi ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Salonda "Bağımsız Filistin ve özgür Kudüs" ve "Mescid-i Aksa İslamındır" pankartı açıldı.

Filistin'e destek sloganlarının sık sık atıldığı programda 10 bin kişilik salonun güney tribününde; Mescid-i Aksa ve Filistin direnişinin sembolü Hanzala'nın elinde Filistin ve Türk bayrağının yer aldığı Kudüs kareografisi yapıldı.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, programda yaptığı konuşmada, İslam'ın hayatın her alanınında olduğunu söyledi.

Mekke'nin fethinin İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in komutasında gerçekleştirildiği için son derece önemli olduğuna dikkati çeken Turhan, şunları kaydetti:

"Bu fethi gerçekleştiren ordunun askerleri ise Peygamber Efendimizin sahabeleridir. Öyle bir ordu ki komutanı rahmet elçisidir. Biz böyle bir fethi kutluyoruz. Her yıl böyle bir etkinliği düzenlediğimiz zaman bir şey çok tartışılıyor. Yılbaşı günü Mekke'nin fethini niye kutluyorsunuz diyorlar. 'Yılbaşına alternatif olarak mı yapıyorsunuz' deniliyor. Şunu ifade etmek isterim. Bizim temel iki kaidemiz var. Türkiye'de ve dünyada yılbaşında kutlamalar oluyor. Sokaklarda çamlar süsleniyor. Bize batının zihniyetini yerleştirmeye çalışıyorlar. Ancak biz inançlı insanlarız ve inandığımız gibi yaşamak zorundayız. Mekke'nin fethini kutlamamızdaki asıl gayemiz gençlerin bu yanlışa düşmemesi içindir."

Trabzon

AGD Trabzon Şubesi tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1387'nci yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Şimşek, İstanbul'u, Trabzon'u, Kudüs'ü ve Mekke'yi birbirine bağlayan ruhun, fetih ruhu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve bütün İslam coğrafyası üzerindeki kirli emelleri gerçekleştirmek için her türlü yolu mubah gören siyonizm ve maşalarına milletimiz şu gerçeği bir kez daha hatırlatmıştır ki ne yaparlarsa yapsınlar Anadolu da Kudüs de Mekke de İslam'ındır. Gerektiğinde her türlü fedakarlığı yaparak İslam medeniyetini hainlere, kalleşlere yar etmeyecektir. Amerika'nın yaptığı talihsiz Kudüs açıklamasından sonra tüm Türkiye bir olup Kudüs'ün İslam'a ait olduğunu haykırmış ve haykırmaya devam edecektir."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER