Spor

Medipol Başakşehir, parkinson hastalarıyla maç yaptı

Geçirdikleri beyin pili ameliyatı ile günlük yaşantılarına geri dönen Parkinson hastaları, Medipol Başakşehir oyuncuları ile gösteri maçı yaptı. Hareket etme, yürüme, yemek yeme gibi günlük faaliyetleri yerine getiremez haldeyken geçirdikleri...

Medipol Başakşehir, parkinson hastalarıyla maç yaptı
17-05-2016 14:13
Geçirdikleri beyin pili ameliyatı ile günlük yaşantılarına geri dönen Parkinson hastaları, Medipol Başakşehir oyuncuları ile gösteri maçı yaptı.
Hareket etme, yürüme, yemek yeme gibi günlük faaliyetleri yerine getiremez haldeyken geçirdikleri beyin pili ameliyatı ile hastalığın zamanını geriye alan Pakinson hastaları, Teknik Direktör Abdullah Avcı ve Medipol Başakşehirli oyuncularla buluştu. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 14 Parkinson tedavisi görmüş hastayla, Başakşehir futbolcularını yeşil sahada buluşturan gösteri maçı eğlenceli anlara sahne oldu. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda gerçekleşen etkinliğin amacı, Parkinson’un tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu kamuoyuna duyurmak oldu.

BELÖZOĞLU: "PARKİNSON HASTALIĞI ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL"
"Parkinson hastalığına biraz da olsa dikkat çekebildiysek ve bu hastalığın bir tedavisi olduğu gerçeğini toplumumuzdaki insanlara anlatabildiysek ne mutlu bize’’ diyen Medipol Başakşehir Kaptanı Emre Belözoğlu, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Maç sırasında Parkinson tedavisi görmüş hastaların en az kendisi ve takım arkadaşları kadar iyi mücadele ettiğini de ifade eden Belözoğlu, "Özellikle böyle bir ameliyat olduktan sonra göstermiş oldukları refleks ve özgüven takdire şayan. Onları bir kez daha tebrik ediyorum’’ dedi.

AVCI: "SAĞLIK VE EĞTİMLE İLGİLİ HER PROJEYE DESTEK VERMEMİZ GEREKİYOR’’
Kulüp ve birey olarak her zaman bu tür organizasyonların içinde olmaya çalıştıklarını dile getiren Medipol Başakşehir Antrenörü Abdullah Avcı ise, "Biz bir oyun oynuyoruz ve bunun için bazen kargaşa, bazen kaos bazen de kırıcı işler olabiliyor. Ama sezon sonunda her şey bitiyor. Mesela, Beşiktaş şampiyon oldu ama yarın yeni sezon planlaması konuşulacak. Esas üzerinde durmamız ve farkındalık oluşturmamız gereken ise tüm dünyada olduğu gibi, eğitimle ve sağlıkla ilgili her projenin içinde olmak ve bunlara destek vermek. Sağlıklı ve eğitimli bir toplum ülkemizi her zaman daha iyi yerlere taşıyacaktır. Biz de üzerimize düşen bu önemli görevleri yerine getirmeliyiz’’ diye konuştu.

KAHYAOĞLU: "BU AMELİYAT İKİNCİ BİR ŞANS’’
11 yıldır Parkinson hastalığı ile mücadele eden 41 yaşındaki eski milli basketbolcu Mehmet Kahyaoğlu da beyin pili ameliyatı olduktan sonra yaşadığı değişimi anlattı. Tedavinin ardından daha rahat hareket edebildiğini, günlük aktivitelerini, sporunu yapabildiğini vurgulayan Kahyaoğlu, "Bu ameliyat benim için ikinci bir şans. Çok fazla eziyet çektiğim yılların ardından rahatça hareket edebilmek kadar güzel bir şey yok. Ameliyatın ardından İstanbul Maratonu’nda da koştum. Sağ olsun bugün de sporcu kardeşlerimiz bize destek oldular ve onlarla birlikte güzel bir gösteri maçı yapacağız’’ diyerek duygularını ifade etti.

PARKİNSON HASTALARI BEYİN PİLİ AMELİYATI İLE GÜNLÜK YAŞAMLARINA DÖNDÜLER
Bin kadar Parkinson hastasının yarsına yakınının beyin pili ameliyatını gerçekleştiren Medipol Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh ise şunları kaydetti:
"Buradaki hastaların hepsi beyin pili ameliyatı oldular ve beyin pili ameliyatı ile pil ayarlamalarından sonra yeniden eski bağımsız yaşamlarına döndüler, hareket edebilir, yürüyebilir hale geldiler. Bu konuda hem toplum bilincini geliştirmek hem de sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bu işi anlatabilmek amacıyla bugün Medipol Başakşehir Spor Kulübü’nün misafiri olarak buradalar ve onlarla futbol maçı yapacaklar. Amacımız vaktiyle yürüyemeyen, hareket edemeyen hastalarımızın profesyonel anlamda olmasa bile top oynayabilecek, maç yapabilecek kadar iyi olabildiklerini göstermek. Bu hastalıkla mücadelede beyin pilinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmak ve bunu toplumla paylaşamaya çalışmak. Bu ameliyatı olabilen hastalar, örneğin 10 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorsa tedavinin ardından hastalığın birinci veya ikinci senesindeki haline geri dönebiliyorlar. Yani kalkamayan, yürüyemeyen, günlük yaşantısını başkasının yardımıyla sürdüren hastalar böyle bir ameliyat sonrasında yeniden hastalığın ilk dönemlerinde hallerine geri dönebiliyorlar.’’
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER