Yokohama'da yapılan '12. Uluslararası Radyocerrahi Kongresi'nde, Medicana International Ankara Hastanesi Cyberknife Merkezi'nin tedavilerinin bilimsel sonuçları paylaşıldı.
Dünyanın dört bir yanından bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen '12. Uluslararası Radyocerrahi Kongresi'nde, Medicana International Ankara Hastanesi'nin CyberKnife cihazıyla yapılan beyin metastazları, spinal metastazlar, beyin tümörleri, hipofiz adenomları ve köşe tümörleri tedavileri ilgi uyandırdı.Japonya'nın Yokohama şehrinde 7-11 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılan Kongrede, Medicana International Ankara Radyasyon Onkoloğu Prof. Dr. Kaan Oysul ile Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Sait Şirin ve ekibi CyberKnife radyocerrahi sistemiyle son bir yıl içinde gerçekleştirdikleri tedavilerin bilimsel sonuçlarını meslektaşlarıyla paylaştı.
Oysul, 1998 yılından bu yana katıldıkları uluslararası kongrelerde, çalışmalarını paylaşarak dünya bilimine katkı yapmanın yanı sıra dünya genelinden meslektaşlarıyla yaptıkları bilgi alışverişi sayesinde daha başarılı tedavilere odaklandıklarını kaydetti. Prof. Dr. Sait Şirin ise Medicana International Ankara Hastanesi CyberKnife Merkezi'nin dünyanın sayılı merkezlerinden biri olduğunu ve uluslararası arenada stereotaktik radyocerrahi konusunda çalışmalarının ilgi uyandırdığını söyledi.
CYBERKNİFE TEDAVİSİ NEDİR?
Beyin tümörlerinin yanı sıra akciğer, karaciğer, pankreas, prostat kanseri tedavileri yapılan CyberKnife radyocerrahi sisteminde, anestezi olmadan ayaktan tedavi ile tümörlerin yüksek bir hassasiyetle ışınlanması sağlanıyor. Diğer radyocerrahi sistemlerinde yan etkilerden çekinilerek tedavi edilemeyen büyük tümörlerin dozu günlere yayılıyor; tümörler milimetrenin altında bir hassasiyetle takip ediliyor. Tümörü çevreleyen sağlam doku ve organlar korunarak, 5-7 hafta yerine 1-5 gün gibi bir sürede tedavi tamamlanıyor. CyberKnife, operasyona uygun olmayan, cerrahi olarak yüksek riskli veya cerrahiye alternatif bir tedavi arayan hastalar için de bir tedavi seçeneği sağlıyor.
dikGAZETE.