Teknoloji

MediaTek'ten 10 çekirdekli yeni canavar: Helio X30

MediaTek'in operasyon şefi Zhu Shangzu, son yaptığı açıklamada Helio X30 ile Qualcomm ve Samsung gibi büyük rakiplerini devirmek istediklerini belirtti. 

MediaTek'ten 10 çekirdekli yeni canavar: Helio X30
12-03-2016 04:27

Bundan birkaç yıl önce ucuz akıllı telefonların aranan çipset üreticisi olan MediaTek, son 1-2 yılda kendisini geliştirdi ve üst seviye cihazlara yönelik Helio serisiyle büyük bir atılım başlattı.
Çinli firma bu sefer yeni işlemcisi Helio X30 ile büyük markaları kendisine çekmek istiyor.

Geçtiğimiz yıl uygun fiyatlı MT6752'nin yanı sıra Helio X10 ve X20 işlemcilerle LeTV, Meizu ve Xiaomi gibi markaların amiral gemisi cihazlarında sıklıkla görmeye başladığımız MediaTek, en büyük rakibi Qualcomm'a karşı elini epeyce güçlendirmişti.
Firmanın operasyon şefi Zhu Shangzu, son açıklamasında, Helio X30 ile beraber Qualcomm ve Samsung gibi büyük rakiplerini devirmek istediklerini belirtti.

MediaTek Helio X30'un 16 nm mimarisiyle geliştirilmiş 10 çekirdekli bir işlemci olacağı tahmin ediliyor. 2 x 2 GHz Cortex A72 ve 4 x 2.5 GHz Cortex A72 çekirdeklerle performansı hedefleyen işlemci 2 x 1 GHz gücündeki Cortex A53 ve 2 x 1.5 GHz gücündeki Cortex A53 işlemciyle da tasarrufu ihmal etmiyor.
Grafik tarafında sürpriz olarak lanse edilen bir arabirim kullanılması planlanan yeni Helio X30 bakalım markanın üst segment cihazlardaki pazar payını arttırabilecek mi!


Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER