Teknoloji

MediaTek, şarj sorununa çözüm buldu!

MediaTek, Qualcomm ve Oppo'ya Pump Express 3.0 hızlı şarj teknolojisiyle yanıt verdi. Computex 2016 etkinliğinde tanıtılan Pump Express 3.0 telefonları ne kadar hızlı şarj edecek?

MediaTek, şarj sorununa çözüm buldu!
31-05-2016 20:32

Yeni nesil donanımlar ve yazılım tarafında gerçekleştirilen optimizasyonlara rağmen akıllı telefonların pil süreleri bir yere kadar artırılabiliyor. Bu noktada üreticiler son yıllarda hızlı şarj teknolojisiyle şarj süresini kısaltma yöntemlerine yönelmiş durumda.

Qualcomm'un QuickCharge 3.0 ve Oppo'nun Super VOOC şarj teknolojilerinin ardından benzer bir hızlı şarj yöntemi bu defa MediaTek tarafından duyuruldu.

Tayvan'da devam eden Computex 2016 etkinliğinde tanıtılan Pump Express 3.0 hızlı şarj teknolojisi MediaTek'e göre bir akıllı telefonun pilini 20 dakika içerisinde sıfırdan %70 dolum seviyesine çıkarabiliyor. MediaTek burada pil kapasitesi hakkında ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

MediaTek, Oppo ve Qualcomm'a rakip olacak

Oppo'nun Mobil Dünya Kongresi'nde duyurduğu Super Vooc hızlı şarj teknolojisi 2500 mAh kapasiteli bir bataryayı sadece 15 dakika içerisinde şarj edebiliyorken; Qualcomm'un QuickCharge 3.0 teknolojisi ise 35 dakika içerisinde telefonun pilini %80 dolum seviyesine çıkarabiliyor.

16-05/31/mediatek-calor.png

MediaTek işlemciler tarafından desteklenen Pump Express 3.0 teknolojisine gelince; USB Type-C girişine sahip mobil cihazlarda kullanılacak özellikte, elektrik akımı dolum esnasında şarj devresini atlayarak (Dünyada bir ilk) direkt pille temasa geçiyor. Bu da muhtemel aşırı ısınmaların önüne geçiyor.

MediaTek ayrıca yeni nesil şarj teknolojisi için 20'den fazla güvenlik sistemi geliştirmiş durumda.

Pump Express 3.0 hızlı şarj teknolojisi ilk olarak yıl sonunda satışa sunulacak MediaTek Helio P20 işlemcili telefonlarda kullanıma sunulacak.

"


SHIFTDELETENET

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER