Genel

MEB'in 'ALO 147' hattının yerine '444 0 632' numaralı hat hizmette

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un talimatıyla "ALO 147" hattı kaldırılarak yerine başta öğretmenler olmak üzere öğrenci, veli ile diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla MEB İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattı kuruldu.

MEB'in 'ALO 147' hattının yerine '444 0 632' numaralı hat hizmette
30-07-2018 17:48

ANKARA (AA) - SELMA KASAP - Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatıyla "ALO 147" hattı kaldırılarak yerine baÅŸta öÄŸretmenler olmak üzere öÄŸrenci, veli ve diÄŸer vatandaÅŸlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) Ä°letiÅŸim Merkezi "444 0 632" telefon hattı kuruldu.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bakan Selçuk'un talimatıyla "ALO 147" hattı, kamuoyunda ÅŸikayet hattı olarak algılanması ve öÄŸretmenlerin ÅŸikayet konusu edildiÄŸi gerekçesiyle kaldırıldı.

"ALO 147" yerine yeni hizmete baÅŸlayan Milli EÄŸitim Bakanlığı Ä°letiÅŸim Merkezi "444 0 632" danışma hattı, öÄŸretmen odaklı hizmet verecek. Bu kapsamda, öÄŸretmenler, yer deÄŸiÅŸtirme iÅŸlemleri, maaÅŸlar, ek ders ücretleri, mesleki çalışmaları, eÄŸitim ve öÄŸretim ödeneÄŸi, özlük iÅŸlemleri, sosyal tesis ve lojman kullanımı, yurt dışı görevlendirmeleri gibi konularda, öÄŸretmen adayları ise ilk atama iÅŸlemleri, kadro talepleri gibi Bakanlığın görev alanındaki bütün alanlarda hizmet alabilecek.

Danışma hattı ayrıca, örgün eÄŸitim çağı dışına çıkan ve yaygın eÄŸitim kurumlarına devam eden Türkiye veya yurt dışı programlarına kayıtlı öÄŸrencilere, yeni kayıt, kayıt yenileme, sınav iÅŸ ve iÅŸlemleri, ücret iadeleri, mezuniyet iÅŸ ve iÅŸlemleri ile sistem üzerinden yapılabilecek bilgi güncellemeleri konularında da hizmet verecek.

Örgün eÄŸitim kapsamındaki öÄŸrenci ve veliler, danışma hattından okul öncesi, ilköÄŸretim ve ortaöÄŸretim kurumları mevzuatı, öÄŸrencilerin kayıt iÅŸlemleri, öÄŸrencilerin sınıf geçme ve devam durumları, nakil iÅŸ ve iÅŸlemleri, özel eÄŸitime ihtiyacı bulunan öÄŸrencilerin eÄŸitim ve rehberlik süreçleri, BÄ°LSEM sınavları, özel okul sınavları, parasız yatılılık ve bursluluk sınavı, liselere geçiÅŸ sınavı, e-Okul veli bilgilendirme ve 8383 mobil bilgi servisi kullanımı hakkında danışma hattından bilgi edinebilecek.

Ders kitapları içerikleri dağıtımı ve temini, okul aile birlikleri, sosyal etkinlikler, taşımalı eÄŸitim, okul, derslik ve eÄŸitim öÄŸretim materyalleri eksiklikleri, fiziki altyapı talepleri, okul kantinlerindeki ürün satışı ile denetimi, destekleme ve yetiÅŸtirme kursları, yurt ile pansiyonlarda barınma iÅŸ ve iÅŸlemleri, öÄŸrencilerin kılık kıyafetleri, denklik iÅŸlemleri, FATÄ°H Projesi, EBA sistemi, öÄŸretmen ihtiyacı, resmi tatiller ve Bakanlığın projeleri konularında da hatttan faydalanabilinecek.

VatandaÅŸlar da yararlanacak

VatandaÅŸlar da iletiÅŸim hattı aracılığıyla Bakanlık mevzuatı, Bakanlıkça yapılan motorlu taşıt sürücü kursu, protokol sınavları, yeterlilik sınavları, unvan deÄŸiÅŸikliÄŸi ve görevde yükselme sınavları, yabancı hükümet burs iÅŸlemleri, yaygın eÄŸitim kursları, sertifika programları, Bakanlığın ihaleleri, özel okul açma kapatma, kurs açma ve kapatma, kurum çalışma usul ile esasları gibi konularda danışmanlık hizmeti alabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER