Genel

Marmara Üniversitesi Sinerji Kulübü FODER Başkanı Köksal'ı ağırladı

"Kripto paraların ödeme sistemlerinde mükemmel çalıştığını söylemeliyim. Para transferi, alım-satım işlemleri için hem pratik ve güvenli"

Marmara Üniversitesi Sinerji Kulübü FODER Başkanı Köksal'ı ağırladı
16-11-2020 21:07

Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Köksal, "Düzenli bütçe yapan bireyler masraflarını kontrol altında tutar, israfı en aza indirebilir. İsrafın zıttı tasarruftur. Gelir düzeyi ne olursa olsun, herkes az da olsa bir miktar tasarruf edebilir." dedi.

Marmara Üniversitesi Sinerji Kulübü tarafından düzenlenen Sinerji Liderlik Zirvesi'nde konuşan Köksal, gençlere, kariyer yolculuğuna yönelik tavsiyelerde bulundu.

Mülakatlarda başarılı olmak için Türkçeyi doğru kullanmak gerektiğini belirten Köksal, yabancı dil öğrenmenin ve dilin yapısını iyi bilmenin de kariyer gelişimi için önemli olduğunu kaydetti.

Köksal, Türkiye'de finansal okur yazarlığın çok yüksek olmadığına dikkati çekerek, "Toplumun önemli bir kısmı 32 yaşın altı. Genç kişiler finansal konularda biraz daha az bilgili oluyor. Gelir düzeyi ülkemizde oldukça düşük. Gelir düzeyi de finansal okur yazarlığı etkileyen bir başka unsur. FODER olarak biz tüm kesimleri kapsayacak şekilde çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de finansal okuryazarlık bilincinin geliştirilmesi için araştırmalar yaptıklarını ve eğitimler verdiklerini değinen Köksal, tasarruf yapmanın ve birikimleri yatırımlara dönüştürmenin hem bireylere hem de ülke ekonomisine katkısı olduğunu vurguladı.

Bireylerin birikimlerini yastık altından ziyade, finans sektöründe değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Köksal, dernek olarak verdikleri eğitimlerde bireylerin kendi harcamalarını dengelemeleri ve tasarruf yapmaları için öncelikle bir hedefe sahip olmaları gerektiğini vurguladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER