Makina Mühendisleri Değişim Grubu Başkanı Rasim Bacacı, “Mevcut oda yönetimi her türlü sokak eyleminde devletin otoritesini ve milletin birliğini sarsacak eylemlerin içinde yer alıyor. Marksist, Leninist çizgide tavır ve tutumlarla oda üyelerinin büyük bir kısmını ötekileştiriyorlar. Artık bu değişmeli" dedi.
Ocak ayında Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesine kayıtlı makine, endüstri, uçak, uzay, mekatronik mühendisleri, 17 Ocak Pazar günü sandık başına gidecek. Oda seçimine katılacak iddialı gruplardan başında da Makine Mühendisleri Değişim Grubu geliyor. Grupları hakkında bilgi veren Başkan Rasim Bacacı, “Makina Mühendisleri Değişim Grubu, inancı, düşüncesi ve yaşam tarzı nasıl olursa olsun, bütün meslektaşlarını aynı ailenin birer mensubu kabul eden ve tüm meslektaşlarının mesleki başarılarını artırmayı hedefleyerek ülkemize ve tüm insanlığa hizmet etmeyi amaçlayan bir anlayışın ürünüdür. Makina Mühendisleri Değişim Grubu, meslektaşlarımızı asgari müştereklerde bir araya getirmeyi amaçlayan; insan sevgisini, hoşgörü ve iletişimi, her türlü siyasi görüşün ve ideolojinin üzerinde tutan, idealist, çalışmaktan yılmayan, ilkeli, dürüst, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkan, milli ve manevi değerleri önemseyen, ülkemizin bilim ve teknoloji temelinde gelişimini hedef edinmiş bir gruptur. Ulus devletler dünyasından küresel dünyaya, modernist düşünceden postmodernist düşünceye, yönetimden yönetişime, sanayi toplumundan bilgi toplumuna, seri üretimden esnek üretime, temel mühendisliklerden multidisipliner mühendisliklere geçiş gibi büyük değişimlerin yaşandığı günümüz dünyasında; Makina Mühendisleri Odası’nın mevcut bağnaz ve ayrıştırıcı yönetim yapısından daha üretken ve inovatif bir yönetim yapısına evrilmesi gerektiğine, bahsettiğimiz gelişmenin sağlanabilmesi için değişimin esas olduğuna inanıyoruz. Bu maksatla gurubumuzun ismini Makina Mühendisleri Değişim Grubu olarak belirledik” diye konuştu.
“MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ MARJİNAL GRUPLAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR”
Yaklaşan seçimin önemine değinen Makine Yüksek Mühendisi Rasim Bacacı, “Seçim, meslektaşlarımızın mesleki gelişimlerine ve haklarına sahip çıkmaları açısından önemli. Zira meslektaşlarımızın piyasada karşılaştıkları haksız muamele karşısında haklarını savunacak tek toplu organizasyon meslek odalarıdır. Örgütlü bu yapıların ideolojik kazanımlar peşinde koşmak yerine meslektaşlarımızın haklarını savunması gerekiyor. Fakat mevcut yönetimin düşünce yapısı ile bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Makine Mühendisleri Odası İstanbul şubesi dar, içine kapanık ve marjinal gruplar tarafından yönetiliyor. Üyelerine ulaşmak ve onların haklarının savunucusu olmak yerine, odayı kendi ideolojilerini savunacak bir mecra olarak kullanmayı tercih ediyorlar. Bizler,Makine Mühendisleri Değişim Grubu olarak bu yönetim tarzının değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun da tek yolu sandıktan geçiyor. Seçim bu sebeple çok önemli. Biz de odaya kayıtlı tüm meslektaşlarımızı bu maksatla sandık başına gelerek en doğal üyelik haklarını kullanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MAKİNA MÜHENDİSLERİ DEĞİŞİM GRUBUNUN FARKI
Mevcut oda yönetiminin uç ideolojilere sahip, politize olmuş insanlar tarafından yönetildiğini savunan Makine Mühendisleri Değişim Grubu Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Rasim Bacacı, “Aslında mevcut oda yönetimi ve Makine Mühendisleri Değişim Grubunun arasındaki fark, siyah ile beyaz arasındaki fark kadar belirgin. Seçimin neden önemli olduğunu anlatmaya çalışırken bu konuya da değinmiştim; fakat cevabın biraz daha açılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Mevcut oda yönetiminin marjinal ve dar bir grup olduğunu belirtmiştik. Bu grup uç ideolojilere sahip, politize olmuş insanlar tarafından yönetiliyor. Her türlü sokak eyleminde devletin otoritesini ve milletin birliğini sarsacak eylemlerin içinde yer alıyorlar. Hatta birçoğunda bu eylemleri örgütleyen konumda bulunuyorlar. Marksist, Leninist çizgide tavır ve tutumlarla oda üyelerinin büyük bir kısmını ötekileştiriyorlar. Bu marjinal grup, bilimin ve tekniğin ışığından istifade edip ülkenin kalkınmasında öncü rol oynaması gerekirken, birçok projede el freni görevi görüyor. Bütünün içindeki eksiklik ve hataları düzeltmek yerine bütüncül olarak reddetmeyi tercih ediyorlar. Bu tutumlarını Marmaray ve 3. Havalimanı projelerinde gördük. Projeleri mühendislik açısından kritiğini yapmak yerine topyekûn reddetme yoluna gittiler. Makine mühendislerinin tavrının bu olmaması gerektiğine inanıyoruz. Eğer projelerde hatalı ya da eksik taraflar varsa bunları teknik olarak masaya yatırıp idarecilerin hatalarını düzeltmelerine imkân tanınması gerektiğine inanıyoruz. Biz, bölmeye değil birleştirmeye geleceğimizin altını çiziyoruz. Odanın kamuya muhalefet eden bir organ gibi değil de kamu yararına çalışması gerektiğine inanıyoruz. Mesleki disiplinin ve meslek ahlakın korunması gerektiğini söylüyoruz. Odanın, ülkemizin bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Odanın kaynaklarının 1 Mayıs’larda Küba Gezilerine değil de, meslektaşlarımızın özlük haklarının koruması için harcanacağını beyan ediyoruz. Yani aslında biz onlardan çok farklıyız. Biz odanın mesleğe ve üyesine hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Onlarsa odayı kendi ideolojilerine hizmet ettiriyorlar” dedi.
ÜYELERE SESLENDİ
Son olarak üyelere seslenen Bacacı, “Bu seçim üyelerimizin şu kararı vermesi gerekiyor: Meslek Odamız, mesleki olarak gelişimimizi ve ülkemizin kalkınmasını mı hedeflemeli yoksa alınan aidatlarla ve muayene ücretleri ile dar bir ideolojik grup tarafından aslına uygun olmayan bir şekilde yönetilmeye devam mı etmeli?Biz inanıyoruz ki üyelerimiz bu iki seçenek arasından makul olanı seçeceklerdir. 17 Ocak 2016 tarihinde Özel Şişli Karagözyan İlköğretim Okulunda yapılacak olan MMO İstanbul Şube 32. Dönem Seçimine tüm meslektaşlarımızı davet ediyorum. Ayrıca, üye aidat borcunun oy kullanmaya mani olmadığının da altını çizmekte fayda görüyorum. 18 Ocak sabahı marjinallikten uzak ve meslektaşlarımızın haklarını savunacak daha adil bir oda yönetiminin göreve gelmesi için üyelerimizin en doğru kararı vereceğinden eminiz” diye konuştu
YÖNETİM KURULU HANGİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR
RASİM BACACI
1998 yılında İTÜ Makina Fakültesi’nden mezun oldu.2013 yılında Yüksek Lisansını tamamladı. İBB bünyesinde 1998-2004 yılları arasında fabrikada çalışan Rasim Bacacı, 2004 yılından itibaren ulaştırma sektöründe yönetici olarak çalışmaktadır. Adli yargıda bilirkişidir.
M. ZAFER SARITAŞ
1975 yılında İTÜ Makina Fakültesi’nden mezun oldu. Devlet Lisan Okulu İngilizce bölümünü bitirdi. 26 yıl özel sektörde yöneticilik yaptı. Daha sonra kendi kurduğu firmada iş hayatına devam etmektedir.
AHMET KILIÇ
1998 yılında Uludağ Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İGDAŞ’ta birçok kademede çalışan Ahmet KILIÇ müdürlük görevini yürütmektedir.
ZİYA AYKUT KURULTAY
1988 yılında YTÜ Makina Mühendisliği’nde mezun oldu. 18 yıl özel sektörde kendi şirketinde çalıştı. 2012 yılından beri Türk Standartları Enstitüsü İstanbul Muayene Müdürlüğünde teknik yönetici olarak görev yapmaktadır.
NİHAT KÖMERİK
1989 yılında YTÜ Kocaeli Makina Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılından beri İETT Genel Müdürlüğü’nde çeşitli kademelerde yönetici olarak çalıştı. Halen İETT Anadolu Garaj Müdürlüğü’nde görev yapmaktadır
LUTFULLAH DUMAN
Eğitimlerini İstanbul, Tekirdağ, Kırıkkale ve Kocaeli şehirlerinde aldı. Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra yine aynı anabilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etti. Özel sektörde bakım planlaması ve üretim planlaması alanlarında çalıştıktan sonra İBB iştiraklerinden İSPARK’ ta orta düzey yönetici olarak çalışmaya başladı.
MEHMET GÜÇLÜ
2006 yılında Selçuk Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Farklı kurumlarda çalışan Mehmet Güçlü, yenilenebilir Enerji ve Mekanik Tesisat alanında 2011 yılında kurduğu firması ile çalışmalarına devam etmektedir.
DAVUT POLAT
2005 yılında Erciyes Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2011 yılında YTÜ Enerji bölümünde yüksek lisansını tamamladı.2010 yılından itibaren İBB Yapı İşleri Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak çalışmaktadır.
LOKMAN GÜRSOY
2010 yılında Sakarya Üniversitesi Makina Mühendisliği ardından Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler Ve Ulaştırma Yönetimi bölümünde tezli yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 5 yıldır İGDAŞ’ta çalışmakta ve Tesisat Kontrol Şefi olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.
SALİH KOÇAK
1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Araçlar Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.
MUHAMMET MERMER
1997 yılında YTÜ Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Özel sektörde mühendislik ve yöneticilik yapmıştır. Kendi OSGB kurumunda yöneticilik ve iş güvenliği uzmanlığı yapmaktadır. Makina Mühendisliği alanında ve İş Güvenliği alanında Yüksek lisans yapmıştır.
RECAİ FURKAN ERTÜRK
2010 yılında İTÜ Makina Fakültesi’nden mezun oldu. 2015 yılında Yüksek lisansını tamamladı. 2011 ’de başladığı THY Teknik A.Ş ve THY’de çeşitli kademelerde çalışan Furkan Ertürk şu anda Uçuş Emniyeti Takip Şefliğinde görevini yürütmektedir.
NİSANİ BAŞEKİN
2011 yılında Cumhuriyet Üniversitesinden mezun oldu. 2015 yılında Sakarya Üniversitesinde Yüksek lisansını tamamladı. Mekanik Tesisat Proje ve Danışmanlık alanında kendi işini yapmaktadır.
GÜLSÜM YAŞAR
2011 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Makina Mühendisliği’nden mezun oldu. 2012 yılından itibaren TSE ‘de Muayene ve Gözetim uzmanı olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanıdır.
(İHA)
Ocak ayında Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesine kayıtlı makine, endüstri, uçak, uzay, mekatronik mühendisleri, 17 Ocak Pazar günü sandık başına gidecek. Oda seçimine katılacak iddialı gruplardan başında da Makine Mühendisleri Değişim Grubu geliyor. Grupları hakkında bilgi veren Başkan Rasim Bacacı, “Makina Mühendisleri Değişim Grubu, inancı, düşüncesi ve yaşam tarzı nasıl olursa olsun, bütün meslektaşlarını aynı ailenin birer mensubu kabul eden ve tüm meslektaşlarının mesleki başarılarını artırmayı hedefleyerek ülkemize ve tüm insanlığa hizmet etmeyi amaçlayan bir anlayışın ürünüdür. Makina Mühendisleri Değişim Grubu, meslektaşlarımızı asgari müştereklerde bir araya getirmeyi amaçlayan; insan sevgisini, hoşgörü ve iletişimi, her türlü siyasi görüşün ve ideolojinin üzerinde tutan, idealist, çalışmaktan yılmayan, ilkeli, dürüst, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkan, milli ve manevi değerleri önemseyen, ülkemizin bilim ve teknoloji temelinde gelişimini hedef edinmiş bir gruptur. Ulus devletler dünyasından küresel dünyaya, modernist düşünceden postmodernist düşünceye, yönetimden yönetişime, sanayi toplumundan bilgi toplumuna, seri üretimden esnek üretime, temel mühendisliklerden multidisipliner mühendisliklere geçiş gibi büyük değişimlerin yaşandığı günümüz dünyasında; Makina Mühendisleri Odası’nın mevcut bağnaz ve ayrıştırıcı yönetim yapısından daha üretken ve inovatif bir yönetim yapısına evrilmesi gerektiğine, bahsettiğimiz gelişmenin sağlanabilmesi için değişimin esas olduğuna inanıyoruz. Bu maksatla gurubumuzun ismini Makina Mühendisleri Değişim Grubu olarak belirledik” diye konuştu.
“MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ MARJİNAL GRUPLAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR”
Yaklaşan seçimin önemine değinen Makine Yüksek Mühendisi Rasim Bacacı, “Seçim, meslektaşlarımızın mesleki gelişimlerine ve haklarına sahip çıkmaları açısından önemli. Zira meslektaşlarımızın piyasada karşılaştıkları haksız muamele karşısında haklarını savunacak tek toplu organizasyon meslek odalarıdır. Örgütlü bu yapıların ideolojik kazanımlar peşinde koşmak yerine meslektaşlarımızın haklarını savunması gerekiyor. Fakat mevcut yönetimin düşünce yapısı ile bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Makine Mühendisleri Odası İstanbul şubesi dar, içine kapanık ve marjinal gruplar tarafından yönetiliyor. Üyelerine ulaşmak ve onların haklarının savunucusu olmak yerine, odayı kendi ideolojilerini savunacak bir mecra olarak kullanmayı tercih ediyorlar. Bizler,Makine Mühendisleri Değişim Grubu olarak bu yönetim tarzının değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun da tek yolu sandıktan geçiyor. Seçim bu sebeple çok önemli. Biz de odaya kayıtlı tüm meslektaşlarımızı bu maksatla sandık başına gelerek en doğal üyelik haklarını kullanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MAKİNA MÜHENDİSLERİ DEĞİŞİM GRUBUNUN FARKI
Mevcut oda yönetiminin uç ideolojilere sahip, politize olmuş insanlar tarafından yönetildiğini savunan Makine Mühendisleri Değişim Grubu Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Rasim Bacacı, “Aslında mevcut oda yönetimi ve Makine Mühendisleri Değişim Grubunun arasındaki fark, siyah ile beyaz arasındaki fark kadar belirgin. Seçimin neden önemli olduğunu anlatmaya çalışırken bu konuya da değinmiştim; fakat cevabın biraz daha açılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Mevcut oda yönetiminin marjinal ve dar bir grup olduğunu belirtmiştik. Bu grup uç ideolojilere sahip, politize olmuş insanlar tarafından yönetiliyor. Her türlü sokak eyleminde devletin otoritesini ve milletin birliğini sarsacak eylemlerin içinde yer alıyorlar. Hatta birçoğunda bu eylemleri örgütleyen konumda bulunuyorlar. Marksist, Leninist çizgide tavır ve tutumlarla oda üyelerinin büyük bir kısmını ötekileştiriyorlar. Bu marjinal grup, bilimin ve tekniğin ışığından istifade edip ülkenin kalkınmasında öncü rol oynaması gerekirken, birçok projede el freni görevi görüyor. Bütünün içindeki eksiklik ve hataları düzeltmek yerine bütüncül olarak reddetmeyi tercih ediyorlar. Bu tutumlarını Marmaray ve 3. Havalimanı projelerinde gördük. Projeleri mühendislik açısından kritiğini yapmak yerine topyekûn reddetme yoluna gittiler. Makine mühendislerinin tavrının bu olmaması gerektiğine inanıyoruz. Eğer projelerde hatalı ya da eksik taraflar varsa bunları teknik olarak masaya yatırıp idarecilerin hatalarını düzeltmelerine imkân tanınması gerektiğine inanıyoruz. Biz, bölmeye değil birleştirmeye geleceğimizin altını çiziyoruz. Odanın kamuya muhalefet eden bir organ gibi değil de kamu yararına çalışması gerektiğine inanıyoruz. Mesleki disiplinin ve meslek ahlakın korunması gerektiğini söylüyoruz. Odanın, ülkemizin bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Odanın kaynaklarının 1 Mayıs’larda Küba Gezilerine değil de, meslektaşlarımızın özlük haklarının koruması için harcanacağını beyan ediyoruz. Yani aslında biz onlardan çok farklıyız. Biz odanın mesleğe ve üyesine hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Onlarsa odayı kendi ideolojilerine hizmet ettiriyorlar” dedi.
ÜYELERE SESLENDİ
Son olarak üyelere seslenen Bacacı, “Bu seçim üyelerimizin şu kararı vermesi gerekiyor: Meslek Odamız, mesleki olarak gelişimimizi ve ülkemizin kalkınmasını mı hedeflemeli yoksa alınan aidatlarla ve muayene ücretleri ile dar bir ideolojik grup tarafından aslına uygun olmayan bir şekilde yönetilmeye devam mı etmeli?Biz inanıyoruz ki üyelerimiz bu iki seçenek arasından makul olanı seçeceklerdir. 17 Ocak 2016 tarihinde Özel Şişli Karagözyan İlköğretim Okulunda yapılacak olan MMO İstanbul Şube 32. Dönem Seçimine tüm meslektaşlarımızı davet ediyorum. Ayrıca, üye aidat borcunun oy kullanmaya mani olmadığının da altını çizmekte fayda görüyorum. 18 Ocak sabahı marjinallikten uzak ve meslektaşlarımızın haklarını savunacak daha adil bir oda yönetiminin göreve gelmesi için üyelerimizin en doğru kararı vereceğinden eminiz” diye konuştu
YÖNETİM KURULU HANGİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR
RASİM BACACI
1998 yılında İTÜ Makina Fakültesi’nden mezun oldu.2013 yılında Yüksek Lisansını tamamladı. İBB bünyesinde 1998-2004 yılları arasında fabrikada çalışan Rasim Bacacı, 2004 yılından itibaren ulaştırma sektöründe yönetici olarak çalışmaktadır. Adli yargıda bilirkişidir.
M. ZAFER SARITAŞ
1975 yılında İTÜ Makina Fakültesi’nden mezun oldu. Devlet Lisan Okulu İngilizce bölümünü bitirdi. 26 yıl özel sektörde yöneticilik yaptı. Daha sonra kendi kurduğu firmada iş hayatına devam etmektedir.
AHMET KILIÇ
1998 yılında Uludağ Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İGDAŞ’ta birçok kademede çalışan Ahmet KILIÇ müdürlük görevini yürütmektedir.
ZİYA AYKUT KURULTAY
1988 yılında YTÜ Makina Mühendisliği’nde mezun oldu. 18 yıl özel sektörde kendi şirketinde çalıştı. 2012 yılından beri Türk Standartları Enstitüsü İstanbul Muayene Müdürlüğünde teknik yönetici olarak görev yapmaktadır.
NİHAT KÖMERİK
1989 yılında YTÜ Kocaeli Makina Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılından beri İETT Genel Müdürlüğü’nde çeşitli kademelerde yönetici olarak çalıştı. Halen İETT Anadolu Garaj Müdürlüğü’nde görev yapmaktadır
LUTFULLAH DUMAN
Eğitimlerini İstanbul, Tekirdağ, Kırıkkale ve Kocaeli şehirlerinde aldı. Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra yine aynı anabilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etti. Özel sektörde bakım planlaması ve üretim planlaması alanlarında çalıştıktan sonra İBB iştiraklerinden İSPARK’ ta orta düzey yönetici olarak çalışmaya başladı.
MEHMET GÜÇLÜ
2006 yılında Selçuk Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Farklı kurumlarda çalışan Mehmet Güçlü, yenilenebilir Enerji ve Mekanik Tesisat alanında 2011 yılında kurduğu firması ile çalışmalarına devam etmektedir.
DAVUT POLAT
2005 yılında Erciyes Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2011 yılında YTÜ Enerji bölümünde yüksek lisansını tamamladı.2010 yılından itibaren İBB Yapı İşleri Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak çalışmaktadır.
LOKMAN GÜRSOY
2010 yılında Sakarya Üniversitesi Makina Mühendisliği ardından Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler Ve Ulaştırma Yönetimi bölümünde tezli yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 5 yıldır İGDAŞ’ta çalışmakta ve Tesisat Kontrol Şefi olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.
SALİH KOÇAK
1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Araçlar Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.
MUHAMMET MERMER
1997 yılında YTÜ Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Özel sektörde mühendislik ve yöneticilik yapmıştır. Kendi OSGB kurumunda yöneticilik ve iş güvenliği uzmanlığı yapmaktadır. Makina Mühendisliği alanında ve İş Güvenliği alanında Yüksek lisans yapmıştır.
RECAİ FURKAN ERTÜRK
2010 yılında İTÜ Makina Fakültesi’nden mezun oldu. 2015 yılında Yüksek lisansını tamamladı. 2011 ’de başladığı THY Teknik A.Ş ve THY’de çeşitli kademelerde çalışan Furkan Ertürk şu anda Uçuş Emniyeti Takip Şefliğinde görevini yürütmektedir.
NİSANİ BAŞEKİN
2011 yılında Cumhuriyet Üniversitesinden mezun oldu. 2015 yılında Sakarya Üniversitesinde Yüksek lisansını tamamladı. Mekanik Tesisat Proje ve Danışmanlık alanında kendi işini yapmaktadır.
GÜLSÜM YAŞAR
2011 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Makina Mühendisliği’nden mezun oldu. 2012 yılından itibaren TSE ‘de Muayene ve Gözetim uzmanı olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanıdır.
(İHA)