EÄŸitim

Maltepe Üniversitesi Roman çocukların hayatını değiştirdi

Maltepe Üniversitesi, Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ), İstanbul Çekmeköy ilçesinin yeni mahallelerinde yaşayan çoğu Roman çocukların kaderini değiştirdi.

Maltepe Üniversitesi Roman çocukların hayatını değiştirdi
30-04-2019 15:32

Aileleri tek tek ikna edilen çocuklar, uzaktan izleyip imrendikleri yaşıtları gibi artık her sabah okul yolunu tutuyor.

İstanbul'un Çekmeköy ilçesine bağlı Nişantepe semtinde dar gelirli ailelerin barakadan bozma evlerinde yaşayan çoğu Roman kökenli çocukların hayatı Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) ile değişti. Akranları eğitim yılı sonuna yaklaşırken, iki hafta önce ilk kez okul sıralarına oturan çocuklar, kağıt toplamak, mendil satmak yerine eğitim görecek.

Sokakta yaşayan ve çalışan çocukların eğitime kazandırılması ile suça yönelmiş çocukların rehabilitasyonu amacıyla 2010'da Maltepe Üniversitesinde hayata geçirilen SOYAÇ'ın Kurucu Müdürü Doç. Dr. Özden Bademci, projenin okul öncesi eğitimle tanışmadan, ilkokul sıralarına oturup uyum sağlanması beklenen çocuklar açısından hayati değerde olduğu söyledi. Bademci, "Vaktinin büyük bir bölümünü sokakta geçiren, ciddi yoksulluk ve yoksunluk içinde yaşayan çocukları okullara kazandırıyoruz" dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER