Teknoloji

Mali-470 giyilebilir cihaz ekranlarına akıllı telefon kalitesi getirecek

ARM'nin yeni grafik işlemcisi Mali-470 üst düzey akıllı telefon ekranı deneyimini giyilebilir cihazlara getirecek.

Mali-470 giyilebilir cihaz ekranlarına akıllı telefon kalitesi getirecek
29-12-2015 06:03

ARM'nin yeni grafik işlemcisi Mali-470 üst düzey akıllı telefon ekranı deneyimini giyilebilir cihazlara getirecek.

ARM’nin Media Processing Group adlı birimi yüksek bir etkililiğe sahip yeni grafik işlemci ünitesi (GPU) ARM Mali-470 üzerinde çalıştığını duyurdu. Söz konusu ünitenin giyilebilir cihazlar üzerindeki görüntüyü akıllı telefon ekranlarının kalitesine çıkartacağı belirtiliyor.

Yıllar içerisinde giderek daha çok sayıda cihazın ve uygulamanın pazara girmesiyle giyilebilir cihaz pazarının dengeli bir büyüme içerisinde olduğu fark ediliyor. Adı uzun bir süredir giyilebilir cihaz teknolojileriyle birlikte anılan ARM de, bu kategorideki birçok cihazı kendi ürettiği teknolojiler üzerinde temellendiriyor. Firma bu ilişkiyi yeni grafik işlemcisi Mali-470 GPU ile bir adım daha ileri taşımayı hedefliyor.

Mali-470, artık birçok cihazda bulunan OpenGL ES 2.0 grafik standardını kullanan uygulamaları çalıştıran grafik işlemci serisi Mali-400’ün en yeni ünitesi. Halihazırda dünya çapında bir milyarı aşkın cihazda yer alan Mali-400 GPU ailesi artık etkili bir grafik işlemci için olmazsa olmaz olarak kabul ediliyor. Mali-470’in getirdiği en önemli yenilik ve avantaj ise Mali-400 GPU’nun kullandığı enerjinin yarısını tüketmesi. Bu da akıllı telefon üreticilerinin söz konusu üniteyle birlikte kullanıcılara daha güçlü işemcileri daha büyük enerji tasarruflarıyla sunmasının yolunu açıyor.

Tam da bu sayede, Mali-470 grafik işlemcisinin üst düzet akıllı telefon ekranı deneyimini aralarında giyilebilir cihazlar, ev sistemleri ve cihazları, endüstriyel kontrol panelleri, sağlık monitörleri ve hatta yeni giriş düzeyi akıllı telefon modellerine de getirmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER