Genel

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn: Türkiye ağır bir yük omuzluyor

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, "Türkiye 3,5 milyon Suriyeli ile ağır bir yük omuzluyor. Bana göre desteğe ihtiyacı olduğu çok açık." dedi.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn: Türkiye ağır bir yük omuzluyor
28-09-2019 17:23

BELÄ°N (AA) - Lüksemburg DışiÅŸleri Bakanı Jean Asselborn, Avrupa BirliÄŸi'nin (AB) Türkiye'deki Suriyelilerin ihtiyaçları için ek finansman güvencesi vermesi gerektiÄŸini söyledi.

Asselborn, Osnabrücker Zeitung gazetesine verdiÄŸi röportajda, AB'nin mülteci politikası ve Ä°ngiltere'nin Brexit sürecine iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Asselborn, "Türkiye 3,5 milyon Suriyeli ile ağır bir yük omuzluyor. Bana göre desteÄŸe ihtiyacı olduÄŸu çok açık. Bu yüzden AB'nin Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin ihtiyaçları için ek finansman güvencesi vermesi lazım." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu ek mali desteÄŸin Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya dönük olacağını ifade eden Asselborn, "Bu para, (Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip) ErdoÄŸan'a veya hükümetten herhangi bir kimseye deÄŸil, örneÄŸin mülteci çocukların okula gidebilmesi ve bu insanların saÄŸlık ihtiyaçları için verilecek." ifadesini kullandı.

Asselborn, Brexit sürecine iliÅŸkin de "BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi Ä°ngiltere'nin ayrılmasıyla AB'nin stratejik ve siyasi gücünde kayıp olacak." görüÅŸünü paylaÅŸtı.

Brexit'in çok önemli bir hata olduÄŸunu savunan Asselborn, Ä°ngiltere'nin 19. yüzyıldaki imparatorluÄŸunu 21. yüzyıla taşımak istediÄŸini ancak bu hesabın tutmayacağını, BaÅŸbakan Boris Johnson'ın 2. Dünya Savaşı döneminin baÅŸbakanı Winston Churchill olmadığını belirtti.

Asselborn ayrıca Almanya'ya AB'de daha fazla sorumluluk alması çaÄŸrısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER