Teknoloji

Lüks düşkünlerine özel sürücüsüz araç!

Volkswagen Group, Sedric adını verdiği sürücüsüz konsept aracını gösterdi. Öte yandan Sedric sadece sizi bir yerden bir yere götürecek bir araçtan çok daha fazlası!

Lüks düşkünlerine özel sürücüsüz araç!
10-03-2017 06:32

Volkswagen Group tarafından tanıtılan Sedric adlı sürücüsüz konsept araç, sadece bir taşıt olmanın ötesinde tam bir robot asistan olarak da dikkat çekiyor. Peki Volkswagen Sedric’i öne çıkaran özellikleri neler?

Volkswagen Arteon görselleri paylaşıldı! Volkswagen Arteon görselleri paylaşıldı!

 ...

Volkswagen Sedric ile bambaşka bir deneyim

Volkswagen, Audi ve Lamborghini gibi ünlü markaların bünyesinde olduğu Volswagen Group, Sedric adını verdiği Seviye 5 otonom aracı, tamamen sürücüsüz bir biçimde herhangi bir coğrafik bölgede ve insan gözetimi gerekmeksizin yoluna devam edebileceğinin altını çiziyor.

17-03/08/volkswagen-cedris-02.jpg

Kutu gibi bir tasarıma sahip olan Sedric, siyah iki yana açılır kapılar, yüksek Teknolojili ön cam ve göz gibi büyük OLED farlar sunuyor. Harici düğmelere sahip olan taşıt paylaşımlı bir mobil servis olarak nitelendiriliyor ve kendi park yerini bulabileceği, çocukları gideceği etkinliklere bırakabileceği ve bir yerdeki paketlerinizi alıp gelebileceği ifade ediliyor.

Rota, trafik ve beklenen sürüş süresi konusunda yolcularıyla iletişime geçebilen Sedric’te direksiyon veya pedal bulunmuyor. Şirket aracı tekerler üzerinde konforlu bir oturma alanı olarak nitelendiriyor. Hatta gerçek bir oturma alanı deneyimi için araçta hava temizleyici bitkiler bile olabilecek.

17-03/08/volkswagen-cedris-03.jpg

Volkswagen Group, Sedric’in ne zaman konsept olmaktan çıkacağı konusunda henüz bilgi vermiyor ancak Sedric’in geleceğin sürücüsüz konseptleri için bir platform olarak hizmet vereceğine vurgu yapılıyor.

:: 

Kaynak: SDN

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER