Çevre-Hayat

Lösemiyi yenen Mert Can Buran hastalara 'umut' olmak istiyor

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, küçük yaşta yakalandığı lösemiyi yenen 22 yaşındaki Mert Can Buran, lösemiyle ilgili bir kuruluşta çalışarak hastalara destek olmak istiyor.

Lösemiyi yenen Mert Can Buran hastalara 'umut' olmak istiyor
06-11-2019 16:17
Sakarya

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşayan Mert Can Buran'a, 4 yaşındayken sarılık şüphesiyle götürüldüğü hastanede yapılan tetkikler sonucu lösemi tanısı konuldu. Hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gören Buran'ın zor zamanlarında en büyük destekçisi, annesi Nurcan Buran oldu.

22 yaşındaki Mert Can Buran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi sürecinin zor geçtiğini, okula maskeyle gitmek zorunda kaldığı için kendisini dışlanmış hissettiğini anlatarak, o nedenle arkadaş ortamını pek yaşayamadığını söyledi.

KANSERDER'in desteğiyle yeni arkadaşlar edindiğini aktaran Buran, 2 yıllık tedavi sonunda hastalığı yendiğini ifade etti. Fotoğraflara baktığında bazen bunu nasıl başardığını düşündüğünü belirten Buran, "Annemin ve KANSERDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Akar'ın desteği sayesinde oldu." dedi.

"Her şeyin başında annem"

Hastalığı yenmesine rağmen iş başvurularından olumsuz cevap aldığını dile getiren Buran, şunları dile getirdi:

"Şu anda üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hayalimde üniversite okumak, öğretmen olmak var. Onun için sınava çalışıyorum. Düzenli bir işe girip güzel bir hayatımın olmasını istiyorum. İleride lösemi derneğini sık sık ziyaret ederek hastalara hediye almak istiyorum. LÖSEV'in hastaneleri, iş yerleri oluyor, oralara gidip yardım etmeyi, çalışmayı istiyorum."

Buran, hastalığı sürecinde kendisine en çok annesinin destek olduğunu vurgulayarak, "Onun sayesinde bu durumlara geldim, çok koşturdu peşimden. Hem çalıştı hem de bizimle ilgilendi. Her şeyin başında annem. Anne sözünü dinleyin, bir dediğini iki etmeyin çünkü en yakın destekçileri anneleri." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER