Genel

Libya'nın başkenti Trablus yakınlarında şiddetli çatışma

Libya'nın başkenti Trablus çevresinde General Halife Hafter'e bağlı güçler ile UMH birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Libya'nın başkenti Trablus yakınlarında şiddetli çatışma
07-04-2019 17:45

TRABLUS (AA) - Libya'nın baÅŸkenti Trablus çevresinde General Halife Hafter'e baÄŸlı güçler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanıyor.

Hafter'e baÄŸlı güçler ile UMH birlikleri arasında Trablus çevresinde sabahın erken saatlerinde çatışma çıktı. Trablus'un güney cephesi ile ilk kez kentin orta kesimlerinden silah sesleri yükseliyor.

Çatışmanın, UMH'ye baÄŸlı silahlı birliklerin, Trablus'un doÄŸusundaki Misrata kentinden baÅŸkente ulaÅŸmasından birkaç saat sonra baÅŸladığı belirtiliyor.

Yerel medya kaynakları, çatışmaların, Hafter'in dün kontrolü altına aldığı ve 2014'ten bu yana hava trafiÄŸine kapalı tutulan Uluslararası Trablus Havalimanı çevresinde yaÅŸandığını ifade ediyor.

UMH'ye baÄŸlı Yaralı ve Saha SaÄŸlık Birimi Sözcüsü Malik Mersit, özel televizyon kanalı Ahrar'a yaptığı açıklamada, dünkü çatışmalarda 7 kiÅŸinin öldüÄŸünü, 55 kiÅŸinin yaralandığını söyledi.

Trablus yakınlarında dün Hafter ile UMH birlikleri arasındaki çatışmalarda UMH'nin bazı bölgelerde kontrolü yeniden saÄŸladığı duyurulmuÅŸtu.

Libya'nın doÄŸusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, 4 Nisan'da Trablus'u ele geçirmek için saldırı baÅŸlattıklarını açıklamıştı.

UMH BaÅŸkanlık Konseyi BaÅŸkanı Fayiz es-Serrac da "BaÅŸkomutan" sıfatıyla Genelkurmay BaÅŸkanlığına gönderdiÄŸi talimatta, sivillerin hayatına yönelik tehditlere karşı Hava Kuvvetleri Komutanlığını hava operasyonları düzenlemekle görevlendirmiÅŸti.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Libya Destek Misyonu'nun (UNSMIL), Libya’daki anlaÅŸmazlığı çözmek için uluslararası yol haritasının parçası olarak 14-16 Nisan'da ülkenin güneyindeki Gadamis kentinde diyalog konferansı düzenlemesi bekleniyor.

Muhabir: Afra Aksoy


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER