Dünya

Libya’da askeri eğitim merkezine bombalı saldırı: 15 ölü

Libya’da bulunan askeri eğitim merkezi hedef alınarak bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti.Libya’da başkent Trablus’un doğusunda yer alan Zliten kentinde bulunan askeri eğitim merkezine bomba yüklü...

Libya’da askeri eğitim merkezine bombalı saldırı: 15 ölü
07-01-2016 14:16

Libya’da bulunan askeri eğitim merkezi hedef alınarak bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda en az 15 kişi can verdi.

Libya’da başkent Trablus’un doğusunda yer alan Zliten kentinde bulunan askeri eğitim merkezine bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Aralarında sivillerin de bulunduğu en az 15 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı ifade edilirken bu rakamın yükselebileceği kaydedildi. Saldırının ardından bölgede olağanüstü hal ilan edildiği aktarıldı. Öte yandan görgü tanıkları ise bazı yaralı ve ölülerin Zliten yakınlarındaki Misrata kentinde bulunan hastanelere kaldırıldığını söyledi.

BM’nin Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile saldırıyı kınayarak, Libyalılara teröre karşı birleşmeleri çağrısında bulundu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER