Genel

Libya ordusunun 7 mensubu Hafter milislerinin tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle yaralandı

Libya Ordusundan 7 personel, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin başkentin güneyindeki sivil yerleşim bölgelere tuzakladığı el yapımı patlayıcıları etkisiz hale getirirken yaralandı.

Libya ordusunun 7 mensubu Hafter milislerinin tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle yaralandı
31-05-2020 17:59

ANKARA (AA) - Libya Ordusunun yürüttüÄŸü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 bomba imha uzmanı, Halife Hafter'e baÄŸlı milislerin baÅŸkentin güneyindeki sivil yerleÅŸim bölgelerine tuzakladığı el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayınları etkisiz hale getirirken yaralandı.

Öte yandan, Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden, Hafter milislerinin baÅŸkentin güneyinde tuzakladığı EYP ve mayınlara iliÅŸkin görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde, Hafter milislerinin sivil yerleÅŸim bölgelerine tuzakladıkları araç ve personele karşı kullanılan etkisiz hale getirilmiÅŸ mayınlar dikkati çekti. Ayrıca Hafter milislerinin patlayıcı yapım atölyesi olarak kullandıkları bir evde, sandıklar içinde EYP yapımında kullanılan kablo, fitil, ÅŸarapnel gibi malzemeler bulunduÄŸu görüldü.

Hafter'e baÄŸlı milislerin karşısında son dönemde pek çok askeri baÅŸarıya imza atan Libya Ordusu, Hafter milislerinin iÅŸgalindeki Trablus Havalimanı'nı kurtarmak için bugün operasyon baÅŸlattı.

Ordu birlikleri, son olarak 25 Mayıs'ta baÅŸkentin güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, Es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniÅŸ bir bölgeyi milislerden arındırmıştı.

BaÅŸkentin güneyindeki bazı noktalardan geri çekilen Hafter milislerinin, yerleÅŸim bölgelerindeki konut ve yollara çok sayıda patlayıcı tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

Hafter'e baÄŸlı milisler, 4 Nisan 2019'da baÅŸkenti ele geçirmek için saldırı baÅŸlatmış ve ülkeyi ÅŸiddet sarmalına sürüklemiÅŸti. Bu süre zarfında pek çok yerleÅŸim alanı hedef alınmış ve çok sayıda sivil yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Hafter milisleri, 6 Nisan 2019'da baÅŸkentteki havalimanını iÅŸgal etmiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER