Genel

Libya Ordusu başkentin güneyindeki Trablus Havalimanı'na ilerliyor

Libya Ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Trablus Havalimanı'nı geri almak için operasyon başlattı. Operasyonda havalimanı yakınındaki Kayih mahallesinde kontrol sağlandı.

Libya Ordusu başkentin güneyindeki Trablus Havalimanı'na ilerliyor
31-05-2020 19:32

ANKARA (AA) - Libya Ordusunun yürüttüÄŸü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan açıklamaya göre, ordu birlikleri, ülkenin doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e baÄŸlı milislerin iÅŸgalindeki Trablus Havalimanı'nı almak için operasyon baÅŸlattı.

Topçu birliklerinin havalimanı içindeki Hafter milislerine ait üç silahlı aracı imha ettiÄŸi bildirildi.

Öte yandan, güvenlik kaynakları ordu birliklerinin, Trablus Havalimanı'nın yakınındaki el-Kayih mahallesini milislerden arındırdığını, havalimanına ulaÅŸtığı burada Hafter milisleriyle yoÄŸun çatışmaların devam ettiÄŸini paylaÅŸtı.

Libya Ordusu, Hafter'e baÄŸlı milislerin karşısında son dönemde pek çok askeri baÅŸarıya imza attı.

Ordu birlikleri, son olarak 25 Mayıs'ta baÅŸkentin güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, Es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniÅŸ bir bölgeyi milislerden arındırmıştı.

BaÅŸkentin güneyindeki bazı noktalardan geri çekilen Hafter milislerinin, yerleÅŸim bölgelerindeki konut ve yollara çok sayıda patlayıcı tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

Hafter'e baÄŸlı milisler, 4 Nisan 2019'da baÅŸkenti ele geçirmek için saldırı baÅŸlatmış ve ülkeyi ÅŸiddet sarmalına sürüklemiÅŸti. Bu süre zarfında pek çok yerleÅŸim alanı hedef alınmış ve çok sayıda sivil yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Hafter milisleri, 6 Nisan 2019'da baÅŸkentteki havalimanını iÅŸgal etmiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER