Teknoloji

Lenovo’dan eğitim odaklı 2 yeni bilgisayarlar

Lenovo bilgisayar ürün hattına iki yeni model ekledi. Chrome OS ve Windows işletim sistemiyle çalışan Lenovo N23 ve N42 bilgisayarlar, eğitim kurumlarını hedefliyor.

Lenovo’dan eğitim odaklı 2 yeni bilgisayarlar
24-05-2016 07:47

Lenovo, Chromebook ve Windows ürün yelpazesine iki yeni bilgisayar dahil etti. Öğrenci bilgisayarı olarak da nitelendirilebilecek Lenovo N23 ve N42 modelleri güçlü kasa yapılarıyla ön plana çıkıyor.

Sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı bir yapıda olan Lenovo N23 ve N42'de kullanılan menteşe oldukça güçlü ve klavye tuşları soyulmaya karşı korumalı yapıda.

Katlanabilir yapısı sayesinde dizüstü bilgisayar ve tablet modunda kullanılabilen N23 modelinde 11.6 inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü IPS dokunmatik panel ekran yer alıyor.

Chromebook, Mac'i Geçmeyi Başardı Chromebook

Windows 10 işletim sistemiyle çalışan Lenovo N23'te bellek birimi 8 GB RAM ve 128 GB depolamaya kadar ölçeklendirilebiliyor. Lenovo'nun iddiasına göre bilgisayar tam gün pil ömrü sunuyor.

16-05/23/lenovo-n42-1.jpg

Lenovo N23'ün giriş modeli (4GB RAM, 16 GB SSD depolama) haziran ayında 249 dolar etiket fiyatıyla satışa sunulacak.

Standart bir Chromebook çözümü olan Lenovo N42'de ise 14 inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü ekran kullanılıyor. Chrome OS işletim sistemiyle çalışan bilgisayarda 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama kullanılıyor. Lenovo N42'nin fiyatı ise 199$ olarak belirlendi.

Lenovo tarafından açıklanan veriler şimdilik bunlarla sınırlı. Bilgisayarlar hakkında daha fazla ayrıntı bulmak için haziran ayını beklememiz gerekecek.


Kaynak: SHIFTDELETE

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER