Genel

Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı kesimleri trafiğe açılıyor

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki bazı viyadük ve yollar bugün saat 23.59 itibarıyla trafiğe açılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı kesimleri trafiğe açılıyor
30-05-2019 12:26

ANKARA (AA) - UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel MüdürlüÄŸünün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Kuzey Marmara Otoyolu (3. BoÄŸaz Köprüsü dahil) Projesi Kurtköy-Akyazı (baÄŸlantı yolları dahil) kesiminin yap-iÅŸlet-devret modeliyle yapılması, iÅŸletilmesi ve devri iÅŸi kapsamında bazı kesimler trafiÄŸe açılıyor.

Buna göre, Kesim-4'teki Kurtköy-Liman kavÅŸakları liman baÄŸlantı yolu üzerinde V07 viyadüÄŸü (çift yönlü olmak üzere) ve Kesim-5'teki Liman-Sevindikli kavÅŸakları (Sevindikli KavÅŸağı dahil, V03 viyadüÄŸü sol taşıma yolu) kesimlerinin trafiÄŸe açılması bakanlıkça onaylandı.

Otoyolun bu kesimleri bugün saat 23.59'da trafiÄŸe açılacak. Belirli yerler (köprülü kavÅŸaklar, ücret toplama istasyonları gibi) ve ÅŸartlar dışında otoyola giriÅŸ ve çıkış yasak olacak. Kara yolu sınır çizgisi boyunca tesis edilmiÅŸ tel çitler veya duvarlar bu çıkışları engellemek amacıyla yapıldığından, bu engellerin açılmaması, yıkılmaması, kesilmemesi ve baÅŸka ÅŸekilde tahrip edilmemesi istendi.

EriÅŸime kontrollü kara yolu olarak trafiÄŸe açılan bu kesime, yayalar, hayvanlar, motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iÅŸ makineleri ve bisikletliler giremeyecek.

Asgari hız 40 kilometre

Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40 kilometre, azami hız ise geometrik standartların müsaade ettiÄŸi limitlerde olacak.

TrafiÄŸe açılan kesimde ve kavÅŸaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüÅŸ yapmak ve geri gitmek yasaklandı. Zorunlu hallerde en saÄŸdaki emniyet ÅŸeridinde durulabilecek.

Otoyola cephesi bulunan müesseselerin kendi faaliyetlerini sürdürdükleri binalarına tanıtma levhası koyabilmeleri için genel müdürlük ile görevli ÅŸirketten izin alması gerekiyor.

Yolun yapım, bakım ve iÅŸletilmesi, sözleÅŸme gereÄŸi üstlenici görevli ÅŸirket tarafından yürütülecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER