Dünya

Kuzey Denizi'ne 330 milyar sterlinlik enerji yatırımı gerekiyor

Aberdeen Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, Kuzey Denizi'ndeki enerji kaynakları için şirketlerin, gelecek 30 yıl boyunca yaklaşık 330 milyar sterlin seviyesinde yatırım yapması gerektiği belirtildi.

Kuzey Denizi'ne 330 milyar sterlinlik enerji yatırımı gerekiyor
24-10-2018 19:32

LONDRA

Ä°ngiltere’nin Kuzey Denizi’ndeki üretimin sürdürülmesi için enerji ÅŸirketlerinin, önümüzdeki 30 yıl boyunca yaklaşık 330 milyar sterlin seviyesinde yatırım yapması gerektiÄŸi bildirildi.

Aberdeen Ãœniversitesi, Kuzey Denizi’ndeki enerji kaynaklarına iliÅŸkin bir araÅŸtırma yaptı.

Ãœniversitenin akademisyenlerinden Prof. Alex Kemp ve Dr. Linda Stephen tarafından yapılan araÅŸtırmada, Ä°ngiltere’nin Kuzey Denizi’ndeki enerji kaynakları için ÅŸirketlerin, gelecek 30 yıl boyunca yaklaşık 330 milyar sterlin seviyesinde yatırım yapması gerektiÄŸi belirtildi.

Kuzey Denizi’ndeki sahaların geliÅŸtirilmesi için 158 milyar sterlin, üretimin gerçekleÅŸtirilmesi ve operasyonel giderler için de 172 milyar sterlin seviyesinde ek yatırıma ihtiyaç duyulacağı kaydedilen araÅŸtırmada, Kuzey Denizi'ndeki kaynaklardan 2050 yılına kadar toplam 17 milyar varile eÅŸ deÄŸer doÄŸal gaz elde edilebileceÄŸi bildirildi.

1970’li yıllardan beri aktif olarak iÅŸletilen Kuzey Denizi’ndeki sahalardan ÅŸimdiye kadar toplam 43 milyar varile eÅŸ deÄŸer petrol ve doÄŸal gaz elde edildi.

Muhabir: Gökhan Kurtaran

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER