Genel

Kurtulmuş ve Fakıbaba sığınmacı çocuklarla buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "Başka güçler Suriye'de bu çocuklarımızı öldürürken, bizim Türkiye olarak bu çocukları bağrımıza basmamız, gerçekten dünyaya verilecek en önemli mesajdır." dedi.

Kurtulmuş ve Fakıbaba sığınmacı çocuklarla buluştu
14-04-2018 02:27

ÅžANLIURFA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan KurtulmuÅŸ ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet EÅŸref Fakıbaba, Åžanlıurfa'da Suriyeli çocukların eÄŸitim gördüÄŸü Ali Baba Ä°lkokulu'nda düzenlenen "Peygamberler Åžehrinde YeÅŸeren Umutlar" adlı fotoÄŸraf sergisinin açılışını yaptı.

Açılışta, okulda eÄŸitim gören Suriyeli çocuklar da Ä°stiklal Marşı'nı okudu.

KurtulmuÅŸ ve Fakıbaba, sergiyi gezdikten sonra yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sınıflara giderek sığınmacı çocuklarla sohbet eden KurtulmuÅŸ ve Fakıbaba, çocuklara set halinde hikaye kitabı hediye etti.

Numan KurtulmuÅŸ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de uzun yıllardır dünyanın gözü önünde katliam yapıldığını belirterek, Türkiye olarak buna seyirci kalmadıklarını söyledi.

Türkiye'de 3,5 milyonun üzerinde Suriyeli sığınmacının bulunduÄŸunu anımsatan KurtulmuÅŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Suriye'de maalesef dünyanın gözü önünde çok büyük bir insani dram yaÅŸanıyor. Maalesef 7 yılı aÅŸkın bir süredir halkını ezen bir yönetim ÅŸehirleri bombalıyor. Bombalarla ölüm kusuyor. Ayrıca sadece rejim deÄŸil, Suriye'nin birçok yerinde var olan terör örgütleri vasıtasıyla da insanlara hayat zindan ediliyor. Ä°lk baÅŸta bir iç savaÅŸ olarak baÅŸlayan daha sonra vekalet savaÅŸları ÅŸeklinde devam eden büyük bir insanlık dramını hep beraber yaşıyoruz. Ne yazık ki insanlık bunu suskun bir ÅŸekilde izliyor. Ä°çimiz parçalanıyor."

KurtulmuÅŸ, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de en güzel ÅŸekilde ağırlandığını ve çocuklarının da eÄŸitime kazandırıldığını dile getirerek, katkılarının devam edeceÄŸini söyledi.

"Bu evlatlarımız pırıl pırıl gençler olarak yetiÅŸecekler"

Suriyeli çocukların aldıkları eÄŸitim sayesinde geleceÄŸe hazırlandığını vurgulayan KurtulmuÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye olarak bu çocukların bizim evlatlarımızdan hiçbir farkı yok. Hemen burnumuzun dibindeki Suriyeli kardeÅŸlerimizin yaklaşık 3,5 milyonu aÅŸkın bir kısmı Türkiye'ye geldi. Türkiye onlara ensar anlayışı içinde muhacir kardeÅŸlerimize katkı sunmaya gayret ediyor. Bu evlatlarımızın en önemli ihtiyaçlarından birisi eÄŸitim. Gıda, saÄŸlık, barınma ihtiyaçları giderildikten sonra hemen eÄŸitim meselesinde de önemli mesafeler katettik. Çocuklarımız gayet iyi eÄŸitim görüyorlar. Kültürlerinden de uzaklaÅŸmadan Türkiye'yi tanıyorlar, Türkçe konuÅŸuyorlar ve her biri geleceÄŸe güzel bir ÅŸekilde hazırlanıyor. Suriyeli kardeÅŸlerimize karşı gösterdiÄŸimiz bu dayanışma, Türkiye açısından bir iftihar tablosudur. Suriye meselesine karşı duyarsızlık dünya açısından ne kadar büyük utanç tablosu ise Türkiye için de bir o kadar iftihar tablosudur. Ümit ediyoruz ki bu evlatlarımız pırıl pırıl gençler olarak yetiÅŸecekler, hedeflerine ulaÅŸacaklar."

Bakan KurtulmuÅŸ, çocuklara her türlü kolaylığı saÄŸlayan yetkililere de teÅŸekkür etti.

"Bu çocuklar bizim"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet EÅŸref Fakıbaba da "Bu çocuklar bizim çocuklarımız, onları çok seviyoruz, onlar da Türkiye'yi çok seviyorlar. BaÅŸka güçler Suriye'de bu çocuklarımızı öldürürken, bizim Türkiye olarak bu çocukları baÄŸrımıza basmamız, gerçekten dünyaya verilecek en önemli mesajdır. Bu anlamda emeÄŸi geçenlere yürekten teÅŸekkür ediyorum." dedi.

KurtulmuÅŸ ile Fakıbaba, daha sonra çocuklarla fotoÄŸraf çektirdi.

Muhabir: Halil Fidan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER