Genel

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Yeni dönemde güçlü Türkiye'yi oluşturmak mecburiyetindeyiz

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "(24 Haziran erken seçimi) Yeni dönemde güçlü Türkiye'yi oluşturmak mecburiyetindeyiz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Yeni dönemde güçlü Türkiye'yi oluşturmak mecburiyetindeyiz
20-04-2018 12:47

ÅžANGHAY (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan KurtulmuÅŸ, 24 Haziran’da erken seçime yönelik, “Yeni dönemde güçlü Türkiye’yi oluÅŸturmak mecburiyetindeyiz.” dedi.

KurtulmuÅŸ, Çin ziyaretinin ikinci durağı finans ve ekonomi kenti Åžanghay’da Wanda Reign Otel’de Türk vatandaÅŸları ile bir araya geldi.

KurtulmuÅŸ, burada yaptığı konuÅŸmada, 24 Haziran’da seçim kararını hakkında, "Yeni dönemde güçlü Türkiye’yi oluÅŸturmak mecburiyetindeyiz. Yeni dönem Türkiye’nin yeni sistemi köklendirme dönemi olacak." ifadelerini kullandı.

"Öncelikle bu seçimin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını, hayırlı sonuçlar doÄŸurmasını temenni ederiz." diyen KurtulmuÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

"Sonuçta seçimdir. Söz de karar da milletindir. Milletin sözü üstünde söz söyleyen namerttir. Dolayısıyla hepimiz seçim için milletin vereceÄŸi kararın üstüne gölge düÅŸürmemek mecburiyetindeyiz. Bizim milletimiz demokrasiye meftun bir millettir."

Türkiye’nin en önemli gücünün millet varlığı olduÄŸunu vurgulayan KurtulmuÅŸ, "O millet varlığımızı birlik beraberlik, dirlik içinde tutmamız lazım. GörünüÅŸlerimiz, hissettiklerimiz, hayat tarzımız farklı olsa da hepimiz Türkiye vatandaşıyız, aynı milletin çocuklarıyız, aynı medeniyetin insanlarıyız." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Vekalet savaşlarında bizim muhatabımız maşaları tutan eller"

Türkiye’nin ekonomisini krize sokmak, imajını zedelemek için vekalet savaÅŸlarına sokulduÄŸunu belirten KurtulmuÅŸ, "Vekalet savaÅŸlarında bizim muhatabımız tutulan maÅŸa deÄŸil, o maÅŸayı tutan eller." ifadelerini kullandı.

KurtulmuÅŸ, "Türkiye geçtiÄŸimiz süreçte yaÅŸadığımız zorlukları yavaÅŸ yavaÅŸ atlatacaktır, atlatmaktadır." diyerek, geçen yıllara göz atıldığında, Türkiye’nin terör örgütleri DEAÅž,PKK,PYD’ye karşı son derece ağır ÅŸartlarda büyük bir mücadele verdiÄŸini söyledi.

KurtulmuÅŸ, DEAÅž,PKK, PYD terör örgütleriyle Türkiye’nin ciddi bir ÅŸekilde köÅŸeye sıkıştırılmaya çalışıldığına dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye, "15 Temmuz 2016’da FETÖ darbesi gibi ulusal bir tehditle boÄŸuÅŸtu. Halen de FETÖ’nün devletten temizlenmesi için mücadele sürüyor. Kolay deÄŸil, Türkiye, o süreçte uçurumun kenarına gitti, geldi. Halk sokaklara indi. 40 yıllık hazırlık, birkaç saat içinde ters yüz edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden de halen temizlenmeye devam ediyor. Kolay deÄŸil, her yere gizlenmiÅŸ. Buna yeni nesil terör örgütü diyoruz. Kullandığı araçlar farklı, hedefleri farklı. Kendi halkının üzerine tanklarla yürümekten çekinmeyecek, insanları kurÅŸuna dizmekten çekinmeyecek bir örgüt."

Çin’deki yeni politik anlayışla iliÅŸkiler daha güçlenecek

Çin ziyaretinin çok verimli geçtiÄŸini belirterek ziyaretin iki ülke iliÅŸkilerinin geliÅŸtirilmesi noktasında çok katkısı olmasını temenni eden KurtulmuÅŸ, "Çin’deki yeni politik anlayışla uygun bir ÅŸekilde buradaki varlığımızı çok güçlendireceÄŸiz. Buradaki devlet kurumlarıyla ve özel sektör kuruluÅŸlarıyla çok yakın iliÅŸkiler içerisinde olacağız." dedi.

KurtulmuÅŸ, bu ziyaretle, tarihi Ä°pek Yolu’nun yeniden canlandırılmasını hedefleyen KuÅŸak ve Yol inisiyatifinde Orta Koridor’un en önemli ülkesi olan Türkiye’nin, Çin ile yakın bir iliÅŸki kurmanın ekonomik ve siyasi zeminini elde ettiÄŸini söyledi.

KurtulmuÅŸ, Åžanghay’da sayısal olarak az olsa da geliÅŸme istidadı gösteren bir Türk topluluÄŸu olduÄŸuna iÅŸaret etti.

Åžanghay’da sanayide, ticarette ve çeÅŸitli alanlarda iÅŸ yapan Türkleri destekleyeceklerini ve Türklerin de Türkiye’nin Çin’deki gücünü artırması, bayrağını daha yukarı çekmesi gerektiÄŸini ifade eden KurtulmuÅŸ, "Bizim sorumluluÄŸumuz Türkiye’ye sadece 81 milyon vatandaşımıza karşı deÄŸil, aynı zamanda Myanmar’dan Sudan’a Afrika’ya bizim arkamızda hayır duaları olan, millet varlığımız olarak görebileceÄŸimiz çok büyük bir coÄŸrafyanın insanlarına karşı.” diye konuÅŸtu.

KurtulmuÅŸ daha sonra Türk vatandaÅŸlarının sorunlarını dinledi.

Muhabir: Fuat Kabakçı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER