Genel

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Güneydoğu artık turizmle anılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Güneydoğu artık turizmle anılacak. Terör baskısı altında ezilen Güneydoğumuzda huzuru tesis etmek üzere, şer odaklarının ittifaklarına karşı sürdürdüğümüz kararlı mücadelemizi artık turizmle taçlandırıyor." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Güneydoğu artık turizmle anılacak
11-04-2018 14:07

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, turizm sektörü Åžanlıurfa ile Mardin'i turizmde birer cazibe merkezi haline dönüÅŸtürmek üzere bir araya geliyor.

Bakanlığın TÜROB, TÜRSAB, TÜROFED, TUREB ve TYD ile gerçekleÅŸtireceÄŸi turizm buluÅŸması, il protokollerinin de katılımıyla 13 Nisan'da Åžanlıurfa Nevali Otel'de yapılacak.

Yol haritası belirlenecek

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Bakan Numan KurtulmuÅŸ, GüneydoÄŸu illerinin artık terörle deÄŸil turizm potansiyelleri, kadim medeniyetleri, eÅŸsiz kültürel ve tarihi miraslarıyla anılması için yoÄŸun gayret sarf ettiklerini belirtti.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"GüneydoÄŸu artık turizmle anılacak. Terör baskısı altında ezilen GüneydoÄŸumuzda huzuru tesis etmek üzere, ÅŸer odaklarının ittifaklarına karşı sürdürdüÄŸümüz kararlı mücadelemizi artık turizmle taçlandırıyor ve yol haritamızı belirlemek üzere sektörümüzle Åžanlıurfa'da turizm çalıştayı düzenliyoruz. Büyük medeniyet geçmiÅŸleriyle Türkiye'nin adeta göz bebeÄŸi olan Åžanlıurfa ve Mardin illerimizin turizmden aldığı payı artırmak üzere, Turizm Haftası arifesinde gerçekleÅŸtireceÄŸimiz çalıştayda, bu illerimizin hem turizm hem de kültür potansiyellerinin geliÅŸtirilmesine yönelik çalışmalarımızı planlayacağız."

KurtulmuÅŸ, turizmin tüm yıla yayılması, ürünlerin çeÅŸitlendirilmesi, bölgesel ve yerel turizm imajı oluÅŸturulması hedefleriyle düzenleyecekleri çalıştayın, Åžanlıurfa ve Mardin'deki mevcut turizm potansiyelinin sürdürülebilirlik perspektifi içinde ele alınmasını saÄŸlayacağını vurguladı.

Muhabir: AyÅŸe Åžensoy Boztepe

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER