Dünya

Kudüs’teki İslami heyetlerden İsrail’in ezan yasağına uymama çağrısı

Kudüs’teki İslami Vakıf ve Heyetler, Kudüslülere ve İsrail’in diğer kentlerinde yaşayan Müslümanlara, ezan yasağına uymayarak, evlerinin damlarından, cadde ve sokaklardan ezan okumaları çağrısı yaptı. - Anadolu Ajansı

Kudüs’teki İslami heyetlerden İsrail’in ezan yasağına uymama çağrısı
09-03-2017 22:37

KUDÜS

Kudüs Vakıflar Konseyi, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Kudüs Yüksek İslam Heyeti ve Kudüs ile Filistin Müftülüğü, İsrail Parlamentosu’nun (Knesset) ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklamayı öngören yasasına uymama çağrısı yaptı.

Kudüs Vakıflar Konseyi, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Kudüs Yüksek İslam Heyeti ve Kudüs ile Filistin Müftülüğü tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, "Kudüs ve beldeleri ile ülkemizin diğer kentlerinde yaşayan halkımızı İsrail’in işgalci ve ırkçı politikalarına karşı evlerinin damlarından, cadde, sokak ve çarşılarda ezan okumaya çağırıyoruz. Müezzinlerimizden bu yasağa uymamalarını ve hoparlörlerden ezan okumaya devam etmelerini istiyoruz." ifadesine yer verildi.

İsrail’in ezanı yasaklama planı ile Kudüs’te bir etnik temizlik yapmaya ve Kudüs'te yaşayan Arapları göçe zorlamaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İsrail, mukaddes şehirde İslama ve Araplara ait olanı yok ederek Kudüs’ü kendi Yahudi devletlerinin başkenti olarak dizayn etmek istiyorlar. İsrail’in bu faşizan ve zalimane kanun tasarısı, (Kudüs'ü) Yahudileştirme politikasının ilk halkasıdır.” değerlendirmesinde bulunulan açıklamada ayrıca, İsrail’in Mescid-i Aksa’nın altında sürdürdüğü kazı çalışmaları da kınandı.

Açıklamada, “İsrail işgal gücü, kazı çalışmaları, Yahudilere konut inşası, Yahudileştirme projeleri, Tevrat ve Talmud kaynaklı park ve bahçe inşa çalışmaları ile Mescid-i Aksa’yı boğmaya çalışıyor.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail'de ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasının yasaklanmasına ilişkin kanun tasarısı, Mecliste yapılan ilk oylamada 55 oyla kabul edilmiş, 48 milletvekili ret oyu vermişti. Tasarının, yasalaşması ve uygulamaya geçirilmesi için Knesset'te iki ayrı oturumda daha kabul edilmesi gerekiyor.

Muhabir: Eshat Fırat

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER