Özel Haber

Kudüs cahilleri ve siyonist propagandaya alet olanlara Tellioğlu’ndan uyarılar!

Kudüs için Rothschild'in bacanağı İngiliz Montefiore’in rezil kitabının reklamını yapan şu bizimkiler!.. "Hazreti Ömer’in “Emannamesi” dedikleri bu mu! Bazı arkadaşlar “Kudüs’le ilgili” diye bu kitabı, hangi akla hizmet için tavsiye ediyor!.."

Kudüs cahilleri ve siyonist propagandaya alet olanlara Tellioğlu’ndan uyarılar!
21-05-2018 10:15

HABER ÖZEL

“Filistin’e Musevi Göçü ve Siyonizm” kitabının yazarı Ömer Tellioğlu, Kudüs’ün gündemde olması sebebiyle ortaya atılan bazı “belgeler” ve “Kitap tavsiyeleri” konusunda uyarılarda bulundu, ilgililerin cehaletine dikkat çekti.

"Kudüs Meselesi’ni Anlamak, Ama Nasıl!?” başlığı altında sosyal medya hesabı üzerinden dile getirdikleri ile aymazlığa ve bilmeden nasıl bir oyuna düşenlerin durumunu ortaya koyan Ömer Tellioğlu’nun açıklaması şöyle:

“Küçük bir araştırma yapsaydı!.."

"Bir yazarımız, Osmanlı idaresinin Kudüs'teki Hristiyanlara vermiş olduğu ve Hazreti Ömer'in eman metninin ekleme ve çıkarmalarla güncelleştirilmiş hali olan emannameyi "Hazreti Ömer'in emannamesi" diye (çünkü arşiv belgesinde öyle yazıyor) bir dergide makale konusu yapar, bu kişi, belgedeki Sofranius ismini Sofranbus olarak kaydeder. (Medeniyet Dergisi, sayı 42, s. 60).

Halbuki küçük bir araştırma yapsa, hem Kudüs Patriği’nin isminin doğrusunu öğrenecek ve hem de Hazreti Ömer tarafından şehrin teslimi sırasında yazılan eman metnine ulaşmış olacaktı."

Kudüs’ü anlamak için kitap listesi veren arkadaşlar!..

"Bazı yazar çizer arkadaşlar ise Kudüs'ü anlamak için kitap listesi verirken, baş sırada Sebag Montefiore'nin 'Kudüs: Bir Şehrin Biyografisi' isimli kitabı, Kudüsü anlamak konusundaki önemine parmak basarak takdim ederler.” diyen Tellioğlu, gazetelerden ve köşelerden “gündemdeki Kudüs” için kitap listesi verenleri de tavsiye ettikleri kitabın değil içeriğine kapağına bile bakmadıklarına işaret ederek facebook hesabı üzerinden şunları kaydetti:

Hazreti Ömer’e ve Sahabelere hakaretlerle dolu kitap!…

"Oysa bu kitap, Hazreti Ömer'e, içinde sahabelerin de bulunduğu ordusuna, 'Paçavralar giymiş askerlerden oluşan ordu, kanın deve kılıyla pişirilmesi ile hazırlanan Ilhızla beslenen askerler, viraneliğin ucubeleri' gibi ifadelerle hakaret eder.”

Tellioğlu şöyle devam etti:

"Hazreti Ömer'in Kudüs'e atadığı ilk valinin bir Yahudi olduğunu yazar Montefiore.

Tarih bilgileri bilinçli olarak çarpıtılmış ve uydurulmuş.

Ama bu Kudüs sevdalısı arkadaşlar bu kitabı överek, okuyucularına tavsiye edebilmekte.”

Star'da Fadime Özkan'ın 10 Mayıs tarihli köşe yazısından...

Kitabın tanıtımı, reklamını yapanlar ve linkler de vererek satışına aracılık edenleri ise Tellioğlu şöyle sıraladı:

"Genç Dergi, Ocak 2018; Taha Kılınç'ın yazısı Fikirname, sayı 5, s. 43. Yeni Şafak Kitap eki, 24 Şubat 2017; Yeni Şafak kültür sanat, Sernur Yassıkaya, 16 Ocak 2017. Yeni Şafak'ın Mecra'sında ise "Kudüs: Bir Şehrin Hikayesi", başlığıyla bir Kudüs Kronolojisi verilir. Ancak isim bile Montefiore'nin kitabına telmih yapar. Ve sayfanın sonunda Kudüs ile ilgili kitaplar sıralanır.

Sebag Montefiore'nin kitabı yine burada reklam edilir, bir de kitap satış linki verilir, insanlar okusun ve zehirlensinler diye.."

FİLİSTİN’DE İLK SİYONİST PROJEYİ BAŞLATAN MAYER ROTHSCHİLD’İN BACANAĞI YAZAR MONTEFİORE…

İngiliz yazar Moses Montefiore’in "Rothschild'in bacanağı” olduğunu da vurgulayan Tellioğlu, şunları kaydetti:

"Montefiore kimdir.

"A Successful Banker, Financer and Jewish Hero. Sir Moses Montefiore"

Bu arkadaşların takdim ettiği gibi İngiliz bir tarihçi yazar mı sadece? Yoksa Filistin'de ilk Siyonist projeyi başlatan, Mehmet Ali Paşa'dan Filistin'i satın almaya kalkan, Mayer Rothschild'in bacanağı Moses Montefiore'nin torunlarından biri mi?

Yani bu arkadaşların söylediği gibi sadece ön yargılı mı, yoksa kitabının başından sonuna kadar kaynakları çarpıtan ve hatta kaynaklara atıf yaparak uydurma bilgiler ekleyen bir propagandist mi?

Türkçe yayınlanan tercümenin kapağı kitabın İngilizce ikinci baskısının kapağı.

Birinci İngilizce baskının kapağında Siyonistlerin mevhum tapınağı var Mescid-i Aksa'nın yerinde.

İngilizce ikinci baskıda ustaca bir çalışma yapılmış ve Kubbetüssahra'nın ön planda olduğu bir Kudüs silüeti resmedilmiş. Ancak gerçek hiç de öyle değil.

Kitap kapağına dikkatle bakıldığında Kubbetüssahra olarak görülen yapının üzerine "TEMPLE SALAMON" yani "SÜLEYMAN TAPINAĞI" yazılmış. Ayrıca kapak fotoğrafını büyütün bakın.

Ne göreceksiniz.

Kubbetüssahra neye benzetilmiş.

Yani kapaktan başlıyor operasyon.

Soru: Bu arkadaşlar bu kitabı gördükten, okuduktan ve idrak ettikten sonra mı tavsiye etmişlerdir?!”

Tellioğlu’nun kitabı…

Bu da Ömer Tellioğlu’nun "Kitabevi Yayınları” arasında çıkan “Filistin’e Musevi Göçü ve Siyonizm” isimli kitabın kapağı:

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER