Ekonomi

Kredi taksitlerinde yeni dönem

Kredi kartlarında genel taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkarılırken, elektrik-elektronik eşya ve bilgisayarda bu sayı 9'dan 6 aya indirilecek.

Kredi taksitlerinde yeni dönem
22-09-2016 19:10
ANKARA (AA) - Kredi kartlarında genel taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkarılırken, elektrik-elektronik eşya ve bilgisayarda bu sayı 9'dan 6 aya indirilecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulunda (EKK) alınan kararlara göre, bireysel kredilere yönelik önemli düzenlemeler hayata geçirilecek.

Telekomünikasyonla ilgili harcamalar ve akaryakıt, gıda ve yemek ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit yasağı uygulamasına devam edilmesine karar verilirken, elektrik-elektronik eşya (beyaz eşya alımları hariç) ve bilgisayar alımlarında taksit sınırı 9 aydan 6 aya indirildi.

Havayolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık ve sosyal hizmetlerle ilgili harcamalar, sağlık ürünü alımları, kulüp ve derneklere yapılan ödemeler ve vergi ödemelerinde uygulanan 9 ay taksit sınırı aynen geçerli olacak. Yurt dışında yapılan harcamalar, alkollü içecek alımları, kozmetik ve ofis malzemesi alımları ve doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar taksit yasağına tabi tutulacak.

Tüketici kredilerindeki vade sınırı 36 aydan 48 aya yükseltilirken, konut kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranına ilişkin sınırı ise yüzde 75'ten yüzde 80'e çıkarılacak.



Yeniden yapılandırma ve taksitlendirme imkanı
Kurumsal kartlarla yapılan tüm mal ve hizmet alımlarında 9 ay olan genel taksit sınırı 12 aya çıkarılacak.

Kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri, tüketicinin talep etmesi halinde 72 aya kadar taksitlendirilebilecek. İhtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda bir defaya mahsus en fazla 72 ayla sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilecek.

Bu kapsamda canlı kredilerin vadesinin uzatılması suretiyle yeniden yapılandırılması durumunda genel karşılıklarının artırımlı olarak ayrılmasına ilişkin hükümler kaldırılacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER